Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DEUK IN MIJN ZIEL

Het gebeurde op zondag. Ik draaide mijn auto achteruit en hoorde een vreselijk geluid. Ik bleek de hoek van een muurtje geraakt te hebben. De schade was enorm: de linkerachterhoek van mijn prachtige, stoere Mazda 626, was compleet ingedeukt en geschaafd en het achterlicht hing eruit. Ik kon een paar tranen niet bedwingen en voelde ook wat krassen op mijn ziel.

De volgende dag belde de verzekering mij terug. Kijk, als ik nou een konijn had geraakt, of er was een tak op mijn auto gevallen, dan hadden ze de schade wel vergoed. Maar in dit geval: nee.
Aan de krassen op mijn ziel, werd nu ook een deuk toegevoegd.

Vanmorgen reed ik naar de garage. De chef werkplaats bekeek de schade eens goed. "Reken op een 2000 euro", zei hij toen. Ik sloeg mijn hand voor mijn mond. 2000 euro?!
Het voelde alsof het linkerachterlicht van mijn ziel er nu ook hardhandig werd uitgetrokken.

Een second opinion bij een ander schadeherstelbedrijf leverde een nog hoger bedrag op. Ik twijfelde of ik de schade wel moest laten repareren.
En toen pakte A. de belastingalmanak. "Je hebt de auto op je zaak staan", zei hij. "Reparaties vallen onder autokosten en zijn dus voor jou aftrekbaar."

Ik besloot de reparatie toch maar uit te laten voeren.
En ik deukte zelf ook weer een beetje uit.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments