Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN MEISJE OF EEN JONGEN

Ik weet niet meer precies hoe het idee ontstond, maar ik zou in elk geval in verwachting zijn van een meisje. Mijn omgeving voorvoelde het, H. kon het 'zien', mijn buurvrouw zag het aan de vorm van mijn buik en de tandarts leidde het af uit het feit dat ik de eerste maanden zoveel heb overgegeven.

Een meisje dus.

Vanochtend moest ik voor controle naar het ziekenhuis voor een echo. Het zag er allemaal goed uit volgens de gynaecoloog. Ik zag een puntgaaf hoofdje, een kloppend hartje, een ruggengraatje dat leek op een stukje spoorrails. Ik zag hoe het kindje lekker op zijn knietjes ronddobberde door mijn buik en ik zag de billetjes met, zo leek het, iets daartussen. "Wat is dat nou?", vroeg ik. "Het lijkt erop dat het weer een jongen wordt", zei de gynaecoloog. "Een jongen?", riep ik verbijsterd uit.

De rest van de dag zijn er heel wat emoties door me heengegaan. Van verbazing tot vertedering en van berusting tot teleurstelling. En wel honderd keer zei ik het hardop tegen mezelf: een jongen.

Ooit vertelde een man mij dat toen hij hoorde dat zijn eerste kind een meisje zou worden, hij het beeld voor zijn ogen zag van een racebaan, met daar doorheen een groot rood kruis. Ik zag vandaag rode kruizen door allemaal beelden die ik de afgelopen maanden onbewust in mijn hoof heb gehaald. Nu, aan het eind van de dag, ben ik uitgekruist en ligt alles weer open. Ik weet maar een ding (bijna) zeker: het wordt een jongen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment