Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BOODSCHAP AAN MIJN VROEGER-IK

Elke ochtend loopt er een meisje van een jaar of negen voor ons huis langs. Ze sjokt een beetje, draagt een rugzak en is, naar ik aanneem, op weg naar school. Ze doet me denken aan mezelf toen ik zo oud was. Misschien komt het door de band in haar haar; die had ik ook. Of doordat ze alleen loopt; dat deed ik ook. Of misschien komt het door de wat zorgelijke blik in haar ogen. Zo sta ik op die leeftijd ook vaak op foto's.

Vanmorgen kwam ik net naar buiten toen ze weer langsliep en we botsten bijna op elkaar. Ik merkte dat ik op het punt stond om iets tegen haar te zeggen, maar dat ik daar zo van schrok, dat ik het op het laatste moment weer inslikte en wegduwde.

Later, toen ik weer thuis was, moest ik er steeds aan denken. Wat was nou toch die boodschap die ik vanmorgen heel even zo sterk voelde van binnen en die ik aan haar wilde overbrengen? Ik staarde een tijdje door het raam en toen schoot het me te binnen. Eigenlijk was die boodschap niet voor haar, maar voor mijzelf, een kleine dertig jaar geleden. En wat ik wilde zeggen was: het komt allemaal wel goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment