Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAG HELD

Gisteravond een uurtje doorgebracht tussen andere bolle buiken tijdens zwangerschapscursus. De avond begon met een 'rondje' waarbij iedereen vertelde over de klachten van afgelopen week. Daarna volgde een serie oefeningen en vertelde de cursusleidster wat over de verschillende soorten weeën en het opvangen van de pijn.

Vanaf dat moment werd duidelijk dat de groep eigenlijk uit twee groepen bestond; zij die nog nooit gebaard hadden en zij die dat al wel eens hadden gedaan. Telkens als het woord 'pijn' viel, ging er een lichte siddering door de eerste groep. Ze trokken gepijnigde gezichten en ze stelden vragen als: 'komt het vaak voor dat je uitscheurt?' en 'kun je een ruggenprik krijgen als je thuis bevalt?'

Ik prees me gelukkig dat ik inmiddels behoor tot de tweede groep. Ik weet wat weeën zijn en hoewel ik er niet naar uitkijk, weet ik ook dat ik ze hebben kan. Bovendien, zoals de cursusleidster vertelde, heeft de eerste baby het geboortekanaal al vrijgemaakt, waardoor een tweede bevalling meestal makkelijker verloopt.

Toen ik thuiskwam, ging ik nog even kijken bij de kleine pipo die vredig lag te slapen in zijn bedje. "Dag held", zei ik zachtjes tegen hem. "Het was hard werken, bijna vier jaar geleden. Maar je nieuwe broertje of zusje en ik zullen je er over een paar maandjes nog heel dankbaar voor zijn."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments