Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TE LEUK

Al een week leefde de kleine pipo ernaar toe: hij mocht een middag spelen bij de juf van de peuterspeelzaal. Bij een eerder bezoekje had hij al gespeeld met de twee zonen (8 en 9 jaar) van deze juffie Miranda en die moesten zo lachen om dat kleine bluffertje van 3,5, dat er een vervolg zou komen. "Dan neem ik je mee naar je nieuwe grote school en dan gaan we eerst de jongens ophalen", had juf Miranda gezegd. "Daarna gaan we thuis een boterham eten en dan gaan we kijken naar het voetballen van Michiel."

De kleine pipo kon haast niet wachten. En gisteravond kon ik dan eindelijk zeggen: morgen is de grote dag.

Had ik het maar niet gedaan. Al om half drie 's nachts riep de kleine pipo. "Is het al ochtend? Gaat ik nou naar juf Miranda?" Om half zes hield hij het niet meer en kroop bij ons in bed. Elk kwartier stelde hij voor: "Zullen we nou maar gaan aankleden? De moe is weg."

Stuiterend ging hij naar de peuterspeelzaal. Daar hoorde hij dat het feestprogramma nog verder uitgebreid zou worden. "Zullen na het voetballen ook nog patat gaan eten?", stelde de juf voor. "Hoera! Patat!", brulde de pipo. In een soort extase liet ik hem achter. "Als-ie te druk is, bel je maar hoor", zei ik bezorgd tegen de juf. Maar die leek er wel zin in te hebben

Het is nu 17.21 uur en ze zijn nog niet terug.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments