Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAT EEN VAK

Over de telefoon klonk ze al heel aardig, dus ik had er zin in: een interview met Antoinette Hertsenberg, presentatrice van Rader, 2 Vandaag en Opgelicht. Een interview bij haar thuis ook en dat zijn de leukste. Daardoor wordt het namelijk een klein avontuurtje: het uitzoeken hoe je er komt, de reis ernaartoe met altijd wat spanning en dan weer belanden op een vreemde plek, middenin de wereld van iemand anders. In dit geval: een schitterende, verbouwde boerderij met koetshuis, gelegen op de Veluwe, op de grens van een bos en een weiland.

Antoinette stond al vrolijk te zwaaien voor het raam. "Thee of koffie?", vroeg ze toen ik nauwelijks binnen was. Een rondje door het huis, waarbij ze vertelde dat ze net een verbouwing achter de rug hadden en dat ze allerlei vreemde onderdelen, zoals een prachtige klassieke openhaard en een schitterende houten trap, gekocht hadden via internet. "Ideaal, je hoeft niet rond te rijden en je vindt precies wat je zoekt", zei ze. Dat soort leuke wetendingetjes.

En dan het grootste voorrecht: aanschuiven aan de keukentafel, de opname-apparatuur installeren, thee krijgen en vervolgens het hoogtepunt: alles mogen vragen.

Ik bedoel: het heet een interview en het is voor een blad. Maar uiteindelijk is het gewoon een schandelijk lekkere bevrediging van mijn eigen oneindig grote nieuwsgierigheid naar het leven en denken van andere mensen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments