Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VAN WIEBELEN NAAR ZWIEPEN EN WEER TERUG

Ik werd wakker met hoofdpijn en kramp in mijn darmen. Dat had ik eigenlijk al dagen, maar nu zette het door. A. zag dat ik me niet goed voelde en na het ontbijt lag ik alweer op bed. Ik deed mijn uiterste best om niet negatief te gaan denken, maar ik voelde dat ik wiebelde. 's Middags kwam ik met pijn van bed. Eten ging nauwelijks. Ik maakte me zorgen. Want morgen zou ik gaan werken en dat wilde ik ook. Het wiebelen werd erger en begon meer op zwiepen te lijken.

Ook A. was niet lekker en hij en de kleine pipo gingen samen slapen tussen de middag. Dat gaf me even kans om wat voor te bereiden op de computer. Ik zette de computer aan maar... die weigerde. Het zwiepen werd nu heel erg. En ik voelde weer paniek. Niet zo erg als op oudejaarsavond, maar toch: paniek. Ik ging voor de televisie zitten. Kalmeerde mezelf. Niets aan de hand. A. zou de computer vast wel weer aan de praat krijgen.

Zo was het ook. Toen A. weer wakker was, maakte hij de computer. Het zwiepen werd weer wiebelen.

En toen besloot de kleine pipo een spelletje te gaan doen op de spelcomputer. Hij koos voor Donkey Kong, dat hij had gekregen met Sinterklaas en dat hij tijdens de maanden december en januari dagelijks had gespeeld. Hij startte het op en daar klonk het muziekje dat tijdens het diepst van mijn depressies en dwars door mijn paniekaanvallen op de achtergrond had geklonken. Het wiebelen werd weer zwiepen.

Later wist ik het weer terug te brengen tot wiebelen. Maar met moeite moest ik toegeven: ik ben er nog niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments