Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DANK U WEL

Gistermiddag zag ik al dat de zon rond een uur of twee over het dak de achtertuin in kwam. En gisteravond meldde Teletekst dat het vandaag 18 graden zou worden. Vanaf dat moment begon het plannen.

Ik stond vanmorgen op tijd op om de schoonmaak alvast 's ochtends te kunnen doen. Daarna met de kleine pipo naar de 'ver weg'-biep om zijn boeken terug te brengen. Lopend, zodat hij flink moe zou worden. Tijdens de lunch zat hij al in zijn ogen te wrijven. Alles liep naar wens. Ik bracht de kleine pipo naar bed en ging zelf ook even liggen. Ik zette mijn interne wekker op 14.00 uur. Precies op tijd ging-ie af. En de pipo sliep nog. Heel goed. Ik liep naar beneden, pakte een glas cola en ging in de tuin zitten, in de zon.

In de zon.

Al die donkere, misselijke, depressieve, koude en regenachtige maanden had ik hier naar verlangd. En nu was het dan zo ver. Heerlijk. M'n wangen tintelden, m'n lichaam ontspande en mijn buik leek ook te trappelen van geluk. En hoewel ik niet precies wist tegen wie, zei ik het toch maar: 'dank u wel.'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments