Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DIE IS GEMEEN!

De verloskundige wilde een suikerspiegelonderzoek en dus moest ik vanmorgen bloed laten prikken.

Het was druk bij de Prikpost. Toen ik eindelijk aan de beurt was, zei de prikmevrouw: "Over precies een uur moeten we nog een keer bloed afnemen. Als het dan weer druk is, moet je maar gewoon even op de deur kloppen, want het luistert nogal nauw met die tijd."

Toen ik een uur later terugkwam, zat de wachtkamer stampvol met mensen. Een echtpaar zat te mopperen over de lange wachttijd, twee jonge vrouwen kibbelden over wie eerst was en een jongetje jengelde dat hij weg wilde. Ik keek op mijn horloge. Over drie minuten moest ik geprikt worden. Ik moest, vanuit mijn plekje achterin de wachtkamer, dwars door die mopperende massa heenlopen en het gangetje induiken naar de prikkende mevrouwen. Het moest. Maar kon ik het ook? Ik, die nog liever tien mensen voor laat gaan in plaats van vechten voor mijn beurt. Het zweet brak me uit. Mijn hartslag ging omhoog. Ik bedacht manieren om de situatie te verhelderen. Misschien moest ik even zeggen dat het heel erg léék op voordringen wat ik ging doen, maar dat het dat echt niet was... De drie minuten waren voorbij. Ik moest nu echt gaan. Ik schepte moed, haalde diep adem en liep dwars door de groep heen naar het gangetje. Ik probeerde me af te sluiten voor eventuele opmerkingen, maar hoorde toch gemopper achter me en het jengelende jongetje riep: "Hé, die dringt voor!"

Het prikken was zo gebeurd en toen wachtte deel twee van de missie. Ik haalde weer diep adem, sloot me weer zo veel mogelijk af en liep zo snel mogelijk door de wachtkamer. "Ja, loop maar snel door", zei een vrouw luid. "Zwangere vrouwen eerst, zullen we maar zeggen", riep een man cynisch. "Die is gemeen!", schreeuwde het jongetje.

"Was het erg?", vroeg de kleine pipo thuis.
"Nou, behoorlijk", zei de mama.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment