Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ONS AUTOOTJE

We komen uit een speeltuin in de buurt en lopen naar huis, de kleine pipo en zijn vriendje, diens moeder en ik. Plotseling buigen beide jongentjes zich tegelijktijd naar iets dat op de grond ligt. "Laten liggen, dat is vies!", roepen de moeders in koor.
"Nee, het is een autootje. In een doos!", schreeuwen de pipootjes.

Het blijkt inderdaad een speelgoedautootje dat nog in de verpakking zit. De pipootjes reageren opgetogen, maar meteen daarna slaat de stemming om.
"Geef hier. Hij is van mij!"
"Niet, ik zag hem het eerst!"

De mama's moeten tussenbeiden komen. We besluiten dat het 'hun' autootje is en dat ze hem om de buurt een dag mogen hebben. Na wat touwtrekken mag het vriendje hem het eerst mee naar huis nemen. Met moeite neemt de kleine pipo er afscheid van. Het vriendje belooft hem de volgende ochtend door de brievenbus te gooien, voordat hij bij zijn oma op bezoek gaat.

Al vroeg zit de kleine pipo de volgende ochtend bij de brievenbus. "Wanneer komt ons autootje nou?", vraagt hij. Ik zeg dat hij beter kan gaan spelen en ik hoop in stilte dat het vriendje het niet vergeet. Dat blijkt gelukkig niet het geval.
"Jaaaa!, daar is de autootje!" klinkt het ineens uit de gang.
Het blijkt een heel simpel dingetje te zijn dat normaal nooit lang zijn aandacht vast zou houden. Maar hij draagt het ding de rest van de dag met zich mee als ware het een schat.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments