Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SENTIMENTAL JOURNEY

Mijn vader had pijn in zijn rug van zijn bed, maar stelde de beslissing een nieuw bed te kopen steeds voor zich uit. En dus hakte ik de knoop voor hem door en vertrokken we vanmorgen naar een groot beddencentrum in Breukelen.

Onderweg, rijdend door het prachtige plassengebied van Loosdrecht, kwamen er bij mij herinneringen naar boven aan de tijd dat ik veel fietste langs deze wegen. We woonden net in B., ik was bezig met afstuderen en maakte, ter afwisseling van het schrijven aan mijn scriptie, lange tochten door dit prachtige gebied. Bij het naderen van een grote bocht, herinnerde ik me ineens dat ik daar eens een lekke band had gekregen en dat het tegelijkertijd was gaan regenen. Ik glimlachte.

Op dat moment zei mijn vader: "Hé, stop eens hier!" Ik parkeerde de auto in de berm. "Verdomd", zei mijn vader, "we zitten hier natuurlijk vlak bij Loenen. Toen ik een jaar of twintig was, had ik mijn zeilbootje liggen in dat haventje daar. Daar reed ik dan elk weekend op mijn motorfiets naartoe..."

Het was een vreemd, verwarrend, maar ook wel heel mooi gevoel. We hadden, zonder het te weten, beiden een verleden op hetzelfde asfalt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments