Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NETTORAMA OF NETTODRAMA?

Het viel me op dat de Albert Heijn, na de aanvankelijke prijsverlagingen wegens de supermarktoorlog, de laatste weken stiekem weer duurder werd. Kassabonnen van 35 euro voor twee dagen boodschappen waren ineens geen uitzondering meer. En dus nam ik een drastisch besluit: ik zou gaan overlopen, naar de Nettorama.

Toen ik daar vanochtend voor het eerst arriveerde, met de auto, om 8.50 uur, stond de enorme parkeerplaats al helemaal vol. Dat was schrik nummer 1. Ik voelde een stekend verlangen naar mijn rustige Appie, waar ik op woensdagochtend vaak bijna de enige klant ben.

In de Nettorama zelf was het ook direct file. Ik besloot me af te sluiten voor de menigte en me te concentreren op de prijsborden: mango: 0,85 euro. Bananen: 0,99 cent per kilo. Blik ananas: 0,59 euro. Dit scheelde inderdaad behoorlijk! Ik ging verder op ontdekkingstocht. Het assortiment was groter dan bij de Appie, dat moest ik toegeven: pecannoten, pijnboompitten, verse vijgen en allerlei voor mij nieuwe vleeswaren maakten me ietsje vrolijker. Maar tandenstokers - een ontzettend essentieeel voorwerp in een mensenleven - hadden ze dan weer niet. Naar de vleesvervangers moest ik vragen en daar bleken ze slechts drie, vrij saaie soorten van te hebben. Maar ja: ontbijtkoek: 0,49 euro en een pizza voor 1,69 euro, dat gaf de burger dan weer moed.

Irritant was dat door de grotere drukte, mensen ook vaker met elkaar stonden te praten, wat zorgde voor allerlei oponthoud en veel ge-'mag-ik-er-even-langs'. En toen kwam de finale in zicht: de kassa. Er waren zeven kassa's open, maar toch stond ik in een rij. De kassajuffrouw keek ongeïnteresseerd en ik dacht aan Appie's kassadame Yvonne, die altijd goed is voor een praatje. En aan vakkenvuller Xander, die de kleine pipo altijd aan het lachen maakt. Eindelijk was ik aan de beurt. De ruimte waar je de boodschappen in kunt pakken na het scannen, was irritant krap, zodat ik behoorlijk stond te klungelen. En toen de einduitslag, dat waar het me om te doen was: de kassabon. 26 euro voor krap drie dagen. Inderdaad, een stuk goedkoper.

Ik verliet de winkel weer in een file van wagentjes en met gemengde gevoelens. Negen euro winst, maar veel meer irritaties. Hoe zou de weegschaal uit gaan slaan?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment