Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET HUIS VAN TANTE GRIET

Op bezoek bij tante Griet in Wageningen. We reden de straat in, waren het huisnummer vergeten, maar ik herkende haar huis direct aan de voortuin: een lentefeest vol fleurige krokussen en sneeuwklokjes rond een kronkelige boom.

Bij binnenkomst wist ik meteen weer waarom ik zo graag bij tante Griet kom: om wat er is te zien. De planten groeien er overvloedig en vaak tot aan het plafond. En dan de tafeltjes, plankjes en hoekjes vol met mandjes met noten, dennenappels, kristallen of gedroogde bloemen. Een glazen schaal met op de bodem kleine, gekleurde steentjes en, drijvend op water, rode bloesembloempjes. Een plank vol met eieren, van hout, van steen, geschilderd, gegoten. Kasten vol met woordenboeken, boeken over vogels, bomen, astrologie. Aan de muur een prikbord met daarop een verzameling van mooie kaarten met lieve boodschappen en uitgeknipte of overgetypte gedichten. En op zolder een kamer waarvan iedereen die er binnenkomt zegt: hier zou ik kunnen wonen. Kokosmatten op de grond. een bureau uitkijkend over de weelderige achtertuin, een zithoekje met rieten stoeltjes en een tafeltje met flessen met Duits bronwater. Een bed met een bont, gehaakt sprei en weer tafeltjes vol poppenserviezen, potten met oude knikkers, schalen met schelpen en kleine souvenirs uit verre landen.

Het zijn allemaal simpele dingen, die overal kunt vinden of voor weinig geld kunt kopen. Maar samengebracht in het huis van tante Griet vormen ze een tentoonstelling van onschatbare waarde.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments