Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STAPELS

A. heeft een nieuwe grote inloop-kledingkast gemaakt, met een heleboel planken en voor het hele gezin. Het gevolg was dat ik mijn kleren moest verhuizen. Een eenvoudige klus, zo leek me.

Ik dacht aanvankelijk aan drie stapeltjes: broeken, truien en t-shirts. Al gauw viel me op dat de truien onderverdeeld moesten worden in winter- en zomertruien. En de t-shirts in t-shirts met korte en t-shirts met lange mouwen. Toen pas keek ik naar beneden, zag mijn grote buik en stelde vast dat er een aparte stapel positiekleding moest komen. Daarna stuitte ik, veel minder actueel, op de enorme berg sportkleren, die weliswaar voorlopig op een hoge plank in een hoek kunnen, maar die toch ook weer twee stapels opleverden.

En toen ineens... stond ik in mijn hand met het een zwart giletje met de opdruk 'Bestuursvereniging Janus' uit die goeie, oude studententijd. Daar moest een aparte stapel voor komen met de titel 'Draag ik nooit meer, maar mag absoluut niet weg'. Deze stapel werd nog aangevuld met 'feest en herdenkings-t-shirts', de enige broek die ik ooit zelf heb gemaakt en een setje oranje kleren voor als we nog eens naar Thialf gaan. Vervolgens diende zich weer een nieuwe categorie aan: hempjes, korte broeken en strandjurkjes. Deze stapel kreeg de naam: 'alleen boven de 30 graden'. En ten slotte stuitte ik nog op rokken. Want ja, die hadden we ook nog. Sommige rokken moesten hangen, maar gebreide rokken konden liggen en vormden dus weer een aparte stapel.

Aan het eind van de middag lag het er allemaal keurig in. Planken vol, stapeltje naast stapeltje en soort bij soort. En voor de rest van het gezin is nog één plankje over.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments