Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAG DIEUWERTJE

Drie vrouwen die onderdeel vormden van mijn leven, verdwenen deze week zomaar spoorloos. Niet zozeer van de wereld, maar wel uit de media. Heleen van Royen kondigde zaterdag zonder opgaaf van redenen aan dat het haar laatste column was. Op maandagmorgen zat ineens niet Daphne Bunskoek op de presentatiestoel van Goedemorgen Nederland en 's avonds bleek in Dolce Vita Dieuwertje Blok ineens vervangen door Hansje van Bunschoten.

Van die drie verdwijningen zat ik vooral met die van Diewertje. Ik heb haar de afgelopen jaren meerdere keren geïnterviewd voor het omroepblad, meestal naar aanleiding van het Sinterklaasjournaal. Tijdens die gesprekken gaf ze altijd te kennen weer dolgraag een televisieprogramma te willen presenteren. Dus toen haar wens eindelijk leek te zijn vervuld met het programma Dolce Vita, was ik heel blij voor haar. En het was nog een leuk programma ook. Leuke thema's en leuke gasten die zowaar langer dan 20 seconden hun verhaal mogen vertellen. Een verademing. Weliswaar was Theodor Holman een beetje te dominant aanwezig, maar Diewertje wist hem daarin op een lieve manier te corrigeren. Ze had het ook duidelijk naar haar zin.

Tot ze vorige week vrijdag het programma ineens heel raar afsloot. Ze gaf Theodor Holman een cadeautje, stond op en zei: "Ik ga weg. En ik ga niet op vakantie en ik neem wel mijn moeder mee." Demonstratief pakte ze van de muur vol foto's van moeders, de hare ervan af. Dieuwertje was boos.

De kijker kreeg geen uitleg en moet het sinds maandag doen met Hansje van Bunschoten, waarvan we nog niet weten of dat nou een succes is. Maar door mijn connecties bij het omroepblad, weet ik wat er aan de hand is. Het programma moest live worden en dat bleek voor Diewertje niet haalbaar ivm haar gezin. Dat kon de decisionmakers blijkbaar niet schelen en zo is Diewertje weer van de buis. Dom, dom, dom. Jammer, jammer, jammer. Misschien kan ze terecht bij Goedemorgen Nederland?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments