Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GELUK

In deze zware tijden, stel ik mezelf vaak de vraag: wat is geluk? Ik zoek het antwoord dan in veel gevallen bij mensen die volgens mij gelukkig zouden moeten zijn.

Zo sprak ik vandaag een collega die regelmatig interviews doet met televisiepersoonlijkheden. "Wie heb je recentelijk gedaan?", vroeg ik hem. "Martijn Krabbé", zei hij. "Maar het was niet leuk want hij was heel somber." Het bleek dat Krabbé gebukt ging onder het nieuws van een vriend die ernstig ziek is. "Maar", zo wist de collega te vertellen, "hij is ook niet blij met zijn werk."

Nou had ik Martijn Krabbé juist ingedeeld in de categorie 'te benijden mensen', want: succesvol, leuk televisiewerk, ook nog eens dj, geld genoeg en weer terug bij zijn vrouw. Het recept voor geluk, zou je zeggen, maar blijkbaar dan toch weer niet.


Later vandaag las ik een interview met Linda de Mol, die natuurlijk het toppunt is van mooi, slim, rijk, leuk gezin en succesvol op alle gebieden. Dat gaf ze zelf ook toe in het interview, maar toch waren ook bij haar donkere wolken aan de hemel. Want Linda wordt veertig en ze stelde vast dat daarmee niet alleen het eerste, maar waarschijnlijk ook het leukste deel van haar leven erop zit. "Leuker dan het nu is, kan het gewoon niet worden", zei ze.Dat baarde haar best wel zorgen, dus in dit geval gooide een ongewisse toekomst weer roet in het eten.

Het leermoment van deze dag houdt dan ook in dat geluk via succes vaak schijn is. En dat je het alleen in het heden kunt vinden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments