Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VIA HET LEVEN

Singles zijn hot. Of eigenlijk juist 'not'. Was een paar jaar geleden de single nog stoer, sterk, vrij en dus begerenswaardig, tegenwoordig lees je in de bladen en kranten steeds vaker dat iedere single toch eigenlijk het liefst gewoon een partner wil.

Vandaag viel er weer een folder op de mat van een datingbureau - Up2date - dat zichzelf als zeer succesvol omschreef. Ze werken niet met videobanden en fotoboeken, maar met diepgravende enquête-formulieren. 'Het gaat', zo schreef men, 'immers om het innerlijk van je partner.' Er zat ook een voorbeeld van zo'n formulier bij. Ik vulde het in. Welke leeftijd moest mijn favoriete partner hebben? En welk opleidingsniveau? Mocht hij wel of niet roken? En welke interesses zou hij met mij moeten delen?

Toen ik klaar was, legde ik het resultaat naast mijn eigen geliefde, A., met wie ik al zeventien jaar verkering heb, van wie ik zielsveel hou en met wie de band, na mijn recente crisis, alleen nog maar hechter is geworden. Ik legde ze naast elkaar en stelde vast... dat ze in niets op elkaar leken.

Goddank heeft 'het leven' ons bij elkaar gebracht.
Via Up2date was het nooit wat geworden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments