Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE CASUS SM

Het AD besteedde vandaag meer dan een hele pagina aan de kwestie. En B&W ging er gisteravond ook over: de kwestie Millecam. Of, zoals de man van de Inspectie voor de Gezondheidszorgd het gister noemde: de casus SM.

Wieteke van Dort zat ook aan tafel. Ze viel er een beetje buiten en zei dan ook niet veel. Ze had niet de geslepenheid van de advocate, niet de boosheid van Haye van der Heijden, niet de vastbeslotenheid van de man van de Inspectie. Bovendien ben je, als je bent uitgenodigd als 'helderhorende', al gauw de malle pietje aan de tafel van B&W.

De discussie wilde, ondanks het vele ingrijpen van Paul Witteman, maar niet een kant op gaan. De Inspectieman beet zich vast in de kwakzalvers, de advocate bleef het maar hebben over de 'judiciaire' - wie dat ook maar zijn mocht. En Haye had het over Sylvia.

De muziek zette in. "We moeten afsluiten", zei Paul Witteman. "Mag ik nog een ding zeggen?", zei Wieteke van Dort. "Sylvia heeft altijd gezegd: ik wil wel overlijden aan de ziekte, maar niet aan de behandeling." En daar was dan op de valreep toch nog bijna alles mee gezegd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments