Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BELANGRIJKE MOMENT

Mijn vader en mijn zus R. kwamen vanmorgen op bezoek. Allebei. Tegelijk.

Het contact tussen zus R. en mijn vader is al heel lang niet goed. Spanningen van kinds af aan, later hevige uitbarstingen, gevolgd door lange, lange stiltes en periodes van geen contact.

Maar nu zus R. sinds twee maanden een zoon heeft, wil ze hem af en toe aan zijn opa laten zien. Dus stelde ik haar voor dat hier te doen, op neutraal terrein, op zaterdagmorgen, als 'opa' toch vaak langskomt. Ik dacht: dan is het niet zo beladen.

Zus R. arriveerde al kort na met mijn vader. Ze zette de Maxicosi met baby T. daarin midden in de kamer op de grond. Iedereen verzamelde zich eromheen en begon de aandacht van baby T. te trekken. Maar mijn vader won; baby T. staarde naar hem, geconcentreerd, gefascineerd. En ineens brak er die enorme en prachtige lach door op dat pure babygezichtje. We smolten. En ik realiseerde me dat dit een heel belangrijk was in de geschiedenis van ons gezin.

Dat werd bevestigd later bij het afscheid. In de gang zei mijn vader tegen mij: "Ik vond dit zeer geslaagd." En zus R. zei bij haar vertrek opgelucht: "Dit kunnen we best nog een keertje doen."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments