Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DEMOCRATIE

Ze gaan bij ons de straat verbouwen. Daar kregen we een brief over. Geïnteresseerden konden langskomen tijdens een inspraakavond, een paar weken geleden. A. ging daarheen.

Er waren veel mensen tijdens de inspraakavond, die allemaal de drie meter stoep voor hun deur verdedigden. De een wilde dat de bestaande bomen behouden zouden blijven, een ander vocht voor extra parkeerruimte. En alles werd genoteerd; de gemeente leek zeer welwillend.

Wie zich echt betrokken voelde, kon zich opgeven voor een zogenaamde 'contactgroep'. Met die groep zouden de definitieve beslissingen genomen worden.

A. schreef zich in voor de contactgroep. De eerste vergadering was 's middags om drie uur. Een man hier uit de straat vroeg tijdens de vergadering vanwaar deze onmogelijke tijd. Het antwoord was dat het 'niet anders kon'. Er werden kritische vragen gesteld door de bewoners en men wilde ook weten of en wanneer de notulen van de vergadering toegestuurd zouden worden. Die notulen kwamen laat en voor sommigen zelfs te laat. De kritische vragen waren er niet in verwerkt. En de volgende vergadering werd gepland om vier uur 's middags.

Democratie... En het is zo'n mooi woord.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments