Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JE ER NIET TEGEN VERZETTEN

Ik belde naar de psycholoog en kreeg het antwoordapparaat. Ik vertelde wat er aan de hand was. Dat ik me sinds een dag of wat erg slecht voel. Of erger: dat ik in een soort toestand lijk te zijn geraakt. Dat ik bij alles wat ik zie of doe, denk aan dood en de zinloosheid van alles. En dat het erger is als ik moe ben, maar dat ik er tegelijkertijd soms slecht van kan slapen.

Op dat punt nam de psycholoog de telefoon op. "Je hebt een depressie," zei hij.

Een depressie. Dus dat is het. Een depressie. De psycholoog kon ook aangeven waardoor ik een depressie heb: door de angst voor een miskraam en door dat gevoel dan weer te onderdrukken. Dat zorgt voor een depressie. En hij had adviezen: vermijd plaatjes, in de krant, op tv, foto's, plaatjes die dat gevoel weer triggeren, van dood en de nutteloosheid van alles. Hij zei dat ik me er niet tegen moet verzetten. Me gewoon moet verzoenen met het gegeven, dat ik een depressie heb. Dat het dan ook het snelst weer over gaat.

En dus rappporteer ik u live, vanuit eene depressie. Het is hier donker kan ik u vertellen. En het galmt van de sombere gedachten over de dood en de nutteloosheid van alles. Ik kan u vertellen, vanuit deze plek draait alles om die twee dingen. En je daar dan niet tegen verzetten...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments