Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OPRUIMEN

Tweede kerstdag begonnen we ineens met opruimen. Zomaar, vanuit het niets. Het was lekker: laden optrekken en denken: weg ermee. Kleren, rommel, oude schoenen, papieren, mappen.

En toen zat ik ineens in mijn handen met een map 'Vertalen Frans-Nederlands, collegejaar '89-'90. Het is alweer tien jaar geleden dat ik ben afgestudeerd in de Vertaalwetenschappen. En sindsdien ben ik gaan schrijven en vertaal ik nog hooguit af en toe een interview, uit het Engels. '

'Vertalen Frans-Nederlands, collegejaar'89-'90'.


Ik sloeg de map open. Ik zag een tekst die in het Nederlands van mij de titel 'Het verdwijnen van de gekuifde kievit' had meegekregen. Ik zag roze tentamenbriefjes. Het was allemaal afgerond. Klaar. Uit. Het kon weg en toch zat ik daar minuten lang, samen met 'Vertalen Frans-Nederlands collegejaar '89-'90' op mijn schoot. Toen haalde ik diep adem en legde de map op de stapel van weg. Gevolgd door de mappen Engels-Nederlands, Nederlands-Frans, Lexicologie en de Werkgroep de Gouden Eeuw.

Toen ik ze aan het eind van de middag bij het oud papier legde, meende ik even een zacht geween te horen. Maar dat zat waarschijnlijk in mijn hoofd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments