Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET KAN ALTIJD BETER

Collega D. zag de bui al hangen. Alle medewerkers van alle afdelingen van het bedrijf waar ze werkt werden de afgelopen maanden onderworpen aan een 'Persoonlijk Ontwikkelings Cursus'. En nu was haar afdeling ook aan de beurt.

Tijdens de eerste Persoonlijke Ontwikkelings Bijeenkomst, moest D. van de cursusleider aangeven in welke opzichten haar werk verbeterd kon worden. D. zei dat ze heel tevreden was, over haar baan over haar functioneren daarin. Dit was niet het goede antwoord volgens de cursusleider. Verbeteringen wilde hij horen, geen tevredenheid. D. kon echt niets bedenken wat beter kon. Het enige wat nog ontbrak aan haar leuke leven was een leuke vriend, vertelde ze. Ook dit antwoord was natuurlijk verkeerd, want niet werk-gerelateerd. D. gaf aan haar nieuwe vriend best op het werk te willen leren kennen. Hiermee voldeed ze definitief niet aan het profiel van de ideale cursist en nu werd haar Persoonlijke Ontwikkeling over een andere boeg gegooid.

De baas van D. werd erbij gehaald. Hij moest zeggen hoe D. een betere werkneemster zou kunnen worden. De baas besloot, na lang nadenken, dat het schrijfwerk van D. best wat helderder kon. En dus moest D. zich inschrijven voor een cursus Helder Schrijven. Ze moet er 's avonds na het werk naartoe, met de bus. Die rijdt op de terugweg nog maar eens in het uur, zodat ze na afloop drie kwartier in een tochtig bushokje buiten de stad zit te wachten. Bovendien zijn haar medecursisten allemaal vrouwen. Dus die leuke vriend zit er ook nog steeds niet in.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments