Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OP AVONTUUR

Ik hijs de kleine pipo in zijn fietsstoeltje. In mijn ogen gaan we een fietstochtje maken, maar volgens de pipo gaan we 'op avontuur'.

Het avontuur begint al meteen. Als een brommer ons snel inhaalt op het fietspad, roept de pipo uit: "Hij gingt ons bijna pakke! Maar ik gingt hem verslaan!" Door het oog van de naald dus. Een stukje verderop steken we een kanaaltje over met een kleine, houten pont. De kleine pipo zegt dat ik me goed vast moet houden, "want straks kome de haaie, mama!" We halen de overkant veilig en rijden door de weilanden richting Ankeveen. Onderweg stop ik als ik achter een hek een aantal struisvogels en lama's zie staan. Als de pipo hoort dat lama's nog wel eens willen spugen, wordt hij stil en vraagt of we snel door kunnen rijden.

In Ankeveen wonen de mensen achter sloten en bereiken ze hun huizen via witte ophaalbruggetjes. Volgens de kleine pipo trekken ze de bruggetjes vaak omhoog. "Dat doen ze als de boeve kome!" En dan bereiken we het hoofddoel van onze reis: een gerestaureerde molen met daarin een restaurant. De pipo zit tevreden achter zijn pannenkoek, als er een meisje van een jaar of vijf met haar ouders binnenkomt. Ze wijst naar de pannenkoek en roept: "Die wil ik ook!" De pipo legt meteen zijn armen om zijn bord en kijkt me bezorgd aan. "Nee hè?", vraagt hij.

De terugreis verloopt probleemloos en als we weer thuiskomen vraag ik of hij het leuk vond. "Ja", antwoordt hij. "Het ging heel goed." Hij zegt het met een zucht van verlichting.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments