Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NAAR SASSENHEIM

Ik moest naar Sassenheim. En ik was nog nooit in Sassenheim geweest. Doordat ik ‘s ochtends eerst bij het omroepblad moest werken, kon ik pas vlak voor vertrek uitzoeken waar Sassenheim eigenlijk lag.

Misschien kwam het door het –heim, dat ik het wat meer in het oosten had verwacht. Ik was in elk geval verbaasd toen ik een uur later, op commando van de ANWB-routeplanner, richting Den Haag aan het rijden was.

Ik vroeg me af wat ik nog meer voor onbewuste verwachtingen had van Sassenheim die mogelijk niet zouden kloppen. Zou het een soort Zoetermeer zijn, midden in de weilanden? Of meer een soort Deventer, met een karakteristiek oud kerkje ? Zouden de huizen groen zijn met luiken, of doorzonwoningen met oprijlanen? Zijn de fietspaden er rood? De bomen er oud? Is het betaald parkeren in Sassenheim?

Eindelijk was daar dan afslag 4 van de A44: Sassenheim-Noord. Het antwoord op al mijn vragen lag nu op een paar miunten afstand. Van de ANWB moest ik eerst twee keer links en daarna twee keer rechts. Na de eerste keer links reed ik Sassenheim in: ‘Welkom in Sassenheim’, zei een bord. Maar toen ik weer linksaf sloeg, passeerde ik weer het plaatsnaambord, maar nu met een rode streep erdoor. ‘Tot ziens!’ stond er vrolijk onder. So far for Sassenheim.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments