Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KLEINE, HEERLIJKE WERELD

Een notieblok, opname-apparatuur, visite-kaartjes en een flesje, een luier en een extra spijkerbroekje voor de kleine pipo. Zelden zo'n rare tas ingepakt. Maar we gaan dan ook naar Sesamstraat. Daar wordt binnenkort (althans op tv) een nieuwe pop geboren: Purk. Dat betekent feest en een perspresentatie. Op de uitnodiging staat: pers is welkom MITS vergezeld van een kind van 3-7 jaar.

De kleine pipo loopt de hele middag al te stuiteren. De tekening die hij voor Purk heeft gemaakt, is al verkreukeld voordat we vertrekken, door het intensieve 'vasthouden voor straks.'

Op het Mediapark hoef ik dit keer niet te zoeken; we volgen gewoon de andere papa's en mama's met kleuters en knutsels. En zo belanden we in Studio 2.

Daar is het al een beetje feest, met beschuit met muisjes en tafels vol met fristi en pepernoten. En met Lot en Hakim. "Komt Pino ook?", wil de pipo van ze weten. Lot stelt hem gerust: Pino komt ook. We lopen naar het Sesamstraat-decor. Daar zal, tegenover het winkeltje van Sien, een sketch worden opgevoerd waarin Purk wordt geboren.

De kleine pipo wil niet vooraan op de kussens zitten, maar bij mama op schoot. En nadat de lichten wat gedoofd zijn, is daar ineens zijn held: "Pinooooo!". Hij roept het niet alleen; alle kinderen op de kussens staan ineens te juichen en te zwaaien. Een meisje met pijpenkrullen rent het decor in en geef haar Purk-knutsel spontaan aan de grote blauwe vogel. Een man van achter de schermen leidt haar op kindvriendelijke wijze weer terug naar de kussens. Purk komt letterlijk uit de lucht vallen. Ze wordt met liefde begroet door Ieniemienie, maar Tommie vindt haar ont-zet-tend stom. Bij de eerste, goed hoorbare poepbroek, roepen beiden hard om Sien, waarmee de sketch is afgelopen.

Dan mogen de kinderen spelen. Ze mogen overal in, achter, op en onder. Ze mogen alles onderzoeken in dit lieve, kleine wereldje met vrolijk gekleurde huisjes vol kleurige serviesjes en tafeltjes waarop Engelse drop ligt. Met speelgoed in elke hoek, met zakjes chips, roze ballonnen, gratis Sesamstraat-kaarten en met Lot die voorleest. Met een knutseltafel vol vouwblaadjes, stiften, klei, stickers, lijm en waterverf. En in de kleine, idyllische Sesamstraat-tuin, die veel weg heeft van het paradijs, mogen ze ook nog met Purk op de foto. Een foto die ze later krijgen toegestuurd.

Ruim twee uur later wrijven de kinderen gapend in hun ogen en hier en daar barst een spontane huilbui los. Maar de ouders hebben geen haast om de vertrekken uit deze heerlijke wereld. Want buiten regent het vast en is het alweer donker.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment