Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

AAN DE ANDERE KANT VAN DE REGENBOOG

Ik heb het, als freelancer, een keer of vier meegemaakt. En in alle gevallen ging het dan zoals die ene keer bij het damesblad. Iemand ‘moest’ Frans Bauer interviewen. Ik schrijf ‘moest’ omdat er geen vrijwilligers waren, zoals in andere gevallen. Niemand wilde en dus werd er een redacteur aangewezen. Een jongen met een nog niet zo lange staat van dienst. Met een lang gezicht vertrok hij naar de afgesproken plaats.

Bij terugkomst werd hij met de nodige hoon ontvangen. “Hé, was het leuk, aan de andere kant van de regenboog? Ha ha.” Maar de redacteur deed niet lollig terug. En zijn lange gezicht had plaatsgemaakt voor een bijna serene glimlach. Tijdens het uitwerken van het gesprek, stopte hij zelfs een meegekregen cd van Frans Bauer in zijn computer. “Ben je nou ineens fan?”, informeerde een collega. “Niet van zijn muziek. Maar die jongen, daar is iets mee. Die is zo in en in goed, dat bestaat haast niet”, zei de redacteur.

En dat geloof heeft zich verspreid. Cdtje na cdtje, fan na fan, redacteur na redacteur, Ahoy na Ahoy en uitzending na uitzending. Zelfs al ben je geen fan, dan ben je het toch. Want die jongen is zo in en in goed, daar kun je gewoon niet tegen zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments