Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

PARAVIEW 2003

“Hallo”, zeg ik en ik schuif aan aan haar tafeltje. We geven een hand en stellen ons voor. “Moet ik bij jouw een vraag stellen?”, vraag ik. De ervaring leert dat dat bij de een wel moet en bij de ander niet. Bij haar hoeft het niet.
Ze pakt twee stapeltjes tarotkaarten. Ik moet ze schudden en er een aantal trekken. Het valt me op dat ze ze op een manier legt die ik niet ken. Ze blijkt hem geleerd te hebben van een man uit India. Er komt ook veel rekenwerk kijken bij deze Indiase methode. Dat brengt me aan het twijfelen, want ik heb niets met numerologie. Maar de twijfel is snel voorbij als ze gaat praten.

Ze zegt dat het een tijd vol twijfel is, vooral op het gebied van werk. Ze zegt ook dat ik me niet van de wijs moet laten brengen. “Je plannen zijn goed, maar het moment is nog niet rijp.” Ze ziet een verband tussen mijn niet al te leuke kindertijd en het nu. “Die afkeuring van je plannen, die triggert iets van vroeger. Maar nu heb je de kans om er op een volwassen manier mee om te gaan.” Ze ziet verbetering komen op korte termijn en voorspelt me een energieker en leuker nieuw jaar.

Voor een 'second opinion' schuif ik nog aan bij een Hindoestaanse dame in een blauwe jurk. Die windt er geen doekjes om. Ik pieker te vaak en veel van mijn ‘dipjes’ kan ik voorkomen door mezelf meer te gunnen. Met een zwaar Surinaams accent zegt ze: “En dan moet je het goed doen ook. Zoals nu, heb je wel bloemen in je huis staan zie ik, maar véééél te somber al dat paars. Je had die gele moeten nemen!” Ook zij ziet de werkplannen wel goed komen . “Je bent creatief genoeg. Maar jij moet nog geduld leren hebben, meisje. ”

Met een goed gemoed verlaat ik de sporthal vol met spirituelen, kaarsjes en new age-muziek. Achter me zegt een meisje tegen haar vriendin: “Mooi dat ik morgen niet op mijn werk vertel dat ik op de paranormaalbeurs ben geweest. Dat vinden ze gewoon raar.”

In de auto moet ik daar nog aan denken. Gewoon raar, gewoon raar? Ik vind het eerder raar gewoon.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments