Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STILLE GETUIGEN

Het is 07.00 uur en de stoeptegels zijn nog nat van de regen. Ik kies voor de route via de winkelstraat. Het is stil en de parkeerplekken zijn nog leeg. Ik adem wolkjes uit. Een krantenjongen rijdt aan de overkant op de fiets, dik ingepakt met een muts, sjaal en handschoenen.

Opeens zie ik iets raars. Uit een stalen prullenbak steekt een bos bloemen. Ik stop om te kijken. Het is een prachtige bos met onder andere zonnebloemen en asters, ingepakt in donkergroen papier met een strik. De bloemen zien er nog vers uit. Stille getuigen van een persoonlijk drama.

De rest van het hardlooprondje doemen mogelijke flitsen voor me op: een man die zijn vriendin wilde verrassen, maar werd gedumpt. Iemand die tegen zijn wil en met een bloemetje uit een bestuur werd gezet. Een vrouw die zonnebloemen haat. Maar geen enkel scenario lijkt echt te passen.

Op de terugweg - het is inmiddels alweer licht- laat ik mijn rondje weer langs de prullenbak voeren. Op de bloemen ligt nu een plastic zak met onbekende inhoud. Dat maakt het eigenlijk nog wat triester.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments