Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE JAS DER JASSEN

Ik heb een nieuwe jas. Meteen toen ik hem zag hangen in de winkel, dacht ik: dat is mijn jas. En dat is het nu dus ook. Hij zit lekker, hij staat goed, hij is warm, hij is zacht. Het is mijn jas.

Een jas kan, vind ik, meer dan welk kledingstuk ook, je in een bepaalde stemming of sfeer brengen. En deze jas geeft me een rijk gevoel, maar dan niet op een poenerige manier, maar meer in de natuurlijke zin. Zoals iemand met lang, blond, golvend haar, of een tuin stampvol met bloeiende bloemen. (Het is overigens geen bontjas, mocht dat gevoel nu rijzen.)

Het is ook een jas met een zekere macht. Zelfs als hij aan de kapstok hangt, heeft hij nog een bepaalde sex appeal. Soms loop ik er dan expres even langs, om hem zachtjes te kunnen aaien.

Van de week hing mijn jas aan de kapstok van de redactie van het omroepblad. En toen zei een collega dat ook hij zich tot mijn jas aantrokken voelde. "Die jas ziet er superlekker uit en hij nodigt uit tot aanraken", zei hij. Een andere collega, die ik ervan verdenk jaloers te zijn op mijn jas, zei toen vals: "Maar op de fiets zit-ie zeker niet lekker?"

Nou, toevallig wel.
Er valt gewoon niks op af te dingen.
Het is de jas der jassen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments