Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NAAR DE FOTO TOE

Er is weinig te doen op de redactie van het omroepblad.
“Misschien kun je John even gaan assisteren”, stelt chef redactie M. voor.

Ik loop naar een zijkamer van de redactie. Al weken zit daar een mij onbekend groepje mensen een mij nog onbekend, nieuw blad op te zetten. Daar zit ook John, de eindredacteur.

Ik vraag John wat hij precies aan het doen is. “Ik zit hier de toon te zetten”, zegt hij. Bij het nieuwe blad - een mannentitel over film en televisie – hoort ook een nieuwe tone of voice. Dat luistert nauw, weet ik uit ervaring. Ik vraag John hoe ver hij is met zijn ‘toon’.

“Vergeet alle vrouwenbladen”, zegt hij. “Dus niet van dat bange om iemand te beledigen. Gewoon, hupsakee, rechtoe rechtaan. Kijk, bij deze foto, stond eerste deze kop.” Hij laat een print zien van een foto van het lachende Dit-was-het-nieuws-team. De kop luidt: ‘Nieuw seizoen vol harde grappen.’ “Dat is dus niet goed”, zegt John. “Ik heb er dit van gemaakt.” Hij klikt de pagina open op het scherm. De kop luidt nu: ‘Valt hier wat te lachen mannen?’ “Ik heb het helemaal naar de foto toegeschreven. Geweldig toch? Vind je ‘t niet geweldig?” Zo gaat hij nog een tijdje enthousiast door met voorbeelden geven. En daarna vat hij samen: “Het is dus Nieuwe Revu, maar iets meer wise guy en zonder te downen, want door de modder halen, daar hou ik niet van.”

Als ik zelf aan de slag ga, bedenk ik me dat ieder vak mooi is. Als je maar inspirerende voorbeelden hebt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments