Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WE HOUDEN HET SPANNEND

“Laten we er een beetje een spannende avond van maken”,
dat zeiden Ilse en ik
voor onze demonstratie mediumschap in Arnhem.
We kozen voor een beetje onverwachte muziek
en korte, maar krachtige contacten.

De reis was lang geweest, met veel files, dus we kwamen een beetje laat aan. Toch besloot ik om me nog even terug te trekken op de wc. Om even die omschakeling te maken van autorijden naar werken voor een zaal. En: voor de laatste kleding-check! Er blijkt namelijk ontzettend mis te kunnen gaan met je kleding voor de zaal. Dat weet ik uit ervaring.

Zo had ik een keer een enorme ladder in mijn panty en daar kwam ik pas achter toen ik al stond. En ik had ook een keer vogelpoep op mijn schouder, van Pablo, de papegaai van de pipo. Nou was dat nog wel weg te krabben, maar veel erger was die keer dat ik werd voorgesteld door de voorzitter en op dat moment zag dat er een enorme rode vlek op mijn groene jurk zat van de tomatenketchup op de tosti die ik nog snel even had gegeten voordat ik weg ging. Daar was dus niets meer aan te doen en zo moest ik demonstreren terwijl ik voor mijn gevoel onder de ketchup zat. Niet echt lekker.

Dus ik loop het op de wc even allemaal langs.
-Geen gaten
-Geen vlekken
-Broekspijpen niet in sokken
-Kraag niet naar binnen gedraaid
-Blouse niet scheef geknoopt…

Volgens mij moet het zo goed zijn.

De zaal in Arnhem zit lekker vol en Ilse en ik hebben er zin in! Ik heet de mensen welkom namens ons beiden en leg e.e.a. uit en ga dan weer zitten en start de muziek. Op dat moment komt er een vrouw van de eerste rij naar Ilse toe geslopen. Ze fluistert iets in haar oor en sluipt dan weer terug. Ilse stoot me aan.
“Jan, het schijnt dat je blouse binnenstebuiten zit.”

Blouse binnenstebuiten.
Die hadden we nog niet gehad.

Als Ilse aan het werk gaat voor de zaal en alle ogen op haar gericht zijn, trek ik zo onopvallend mogelijk mijn blouse uit, keer hem buitenstebinnen en trek hem weer aan. Voor mijn gevoel merkt niemand er iets van, maar helaas: het tegenovergestelde is waar…

Gelukkig wordt het een heerlijke demonstratie.
Met energie tot aan het plafond
en alle contacten bam-bam-bam.
Echt genieten, voor iedereen.
“Het was erg mooi, dank u wel”, zegt een man die na afloop naar mij toe komt. “En ook leuk dat u weer iets met uw kleding had. Ik was er ook bij toen u een paar jaar geleden vlak voordat u moest beginnen nog wanhopig probeerde het prijskaartje van uw jurk te trekken. U houdt het wel spannend.”

Misschien is dit wel wat ik ben:
een net niet helemaal afgestyled medium.
Maar wel met 1 voordeel:
we houden het spannend.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments