Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MAGIE NUMMER 3

MAGIE NUMMER 3

Wanneer je iemand weer in contact mag brengen met een overleden dierbare.
En het stroomt en het bewijs is sterk.
De magie die dan kan plaatsvinden…
Grenzeloos.

Het begint met het besef bij de ontvanger dat hij/zij niet ‘weg’ is.
Dat diegene er nog Is.
Hoe en waar dan ook.
En dat diegene ook nog dezelfde is.
En dat er dus ergens ook weer niets is veranderd.

Dat is Magie nummer 1.

Maar daar hoeft het nog niet te stoppen. Want bijna altijd laat de overledene ook dingen zien die gebeurd zijn na het overlijden. Dat het huis verkocht is. Dat er een brief is ingelijst. Waar de as werd verstrooid. En dan komt besef 2: Hij / zij is er nog èn… leeft nog met me mee! Maar… dan doe ik het dus niet alleen. Dan Ben ik dus ook eigenlijk niet alleen… Het hele overlijden en het ‘alleen achterblijven’ komt in een heel ander licht te staan.

Ik noem dat: Magie nummer 2.

Daar kán het bij blijven, maar ook dat hoeft nog niet. Afhankelijk van waar de ontvanger voor open kan staan, is er nog meer mogelijk. Want er is nu weliswaar een hele andere situatie – je kunt je dierbare niet meer vasthouden, niet meer opbellen etc., dus er is een missen… – maar met ‘het er nog zijn’, openen zich soms ook nieuwe deuren in de vorm van een nieuw soort contact. Wanneer het gevoel van liefde en het geloof in de onoverwinnelijkheid daarvan groot is, kunnen mensen naast en voorbij het verdriet, ook een nieuwe relatie opbouwen met hun dierbaren aan de andere kant.

Ik ken mensen die contact houden via liedjes, via dieren, via getallen, via een woord dat op de gekste momenten opduikt, zoals op een vrachtwagen op de A1. Ik ken een oudere dame die ondanks het overlijden van haar man, nooit geloofd heeft dat hij haar echt zou verlaten. Zo diep was en is het vertrouwen in de liefde. En na een periode van rouw en transformatie, begon het: elke avond kreeg ze een sms. Een emoticon. Een hartje. Een kus.
“Het mooist vond ik de pinguïn. Alleen hij weet waar die pinguïn voor staat in ons leven. Hij stuurde hem op een moment dat ik het even heel hard nodig had.”
Elke avond eentje. Voor het slapen gaan. Geen afzender. Maar zij weet van wie het komt.
“Zo was hij”, zegt ze. “En zo is hij nog steeds.”

In bijgaand interview vertelt de o zo bijzondere Hans Stolp – pastor en helderziende – over zijn nieuwe en diepere contact met zijn geliefde Harm, die vorig jaar op kerstavond overleed. Het is prachtig hoe hij dat ervaart. En het opent deuren voor mensen die misschien dachten dat er niets meer mogelijk was.

Hou de deur open.
Via dankbaarheid en vertrouwen.
Voor de kracht van de liefde.
Want die is enorm.

Magie nummer 3.

https://www.npostart.nl/de-verwondering/24-11-2019/KN_1708932
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments