Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAT DOEN ZE EIGENLIJK IN DE SPIRITUELE WERELD?

Eens per maand organiseer ik een oefencirkel Mediumschap.
Waar studenten kunnen leren en experimenteren.
Donderdag was er weer een.
En die zal ik niet snel vergeten.

We hadden het eerst nog heel over de ‘dolende zielen’ uit het vorige blog, alleen niet te lang, want nou wisten we het wel. Maar het bracht ons wel op het onderwerp van de avond. Want vaak kunnen studenten mediumschap op een bepaald moment best goed contact maken, maar… weten ze ook iets van de wereld waarmee ze werken?

Bij mij kwam die kennis pas toen ik echt ging werken en cliënten mij vragen begonnen te stellen over die wereld.
-Bij wie is mijn man nu?
-Wat doet mijn zus in de andere wereld?
-Kunnen ze daar ook verdrietig zijn?
-Zijn daar ook auto’s?

Hele goeie vragen die vroegen om hele goeie antwoorden. Maar… hoe kwam ik daaraan? Ja, door te voelen. Maar hoe kon ik bewijzen dat ik het goed voelde, dat niet mijn hoofd ertussen kwam? Mediumschap hoort namelijk te draaien om bewijs.

Een grote ommekeer kwam toen ik 2 ouders op consult kreeg die bleken te komen voor hun dochter. Ik kon haar goed voelen. Haar grappige karakter. Haar liefde voor skiën. Het verkeersongeluk dat ze had gehad. De reanimatiepogingen in het ziekenhuis… tevergeefs…
“Ze laat me voelen dat ze net met haar vervolgopleiding was begonnen voordat ze overleed”, zei ik.
Haar ouders knikten.
“Net 1 week”, zeiden ze.
Toen liet de dochter mij zien dat ze in de andere wereld omringd was door kinderen. Ik voelde, ik keek en ik ‘zag’ dat ze die kinderen dingen leerde. Op een hele vrije, natuurlijke manier. Het was geen bewijs, want ik kon het niet bewijzen, maar toch flapte ik het eruit.
“Ze geeft in de andere wereld les aan kinderen, zo laat ze me zien.”
Haar ouders barstten beiden in tranen uit.
“Die vervolgopleiding was de Pabo. Ze wilde juf worden, al van kinds af aan.”
Wow.

Het was de dag waarop ik heel veel leerde. Over de s.w., waar blijkbaar ook ‘les gegeven wordt’ (en hoe, en waarin en waarom, want ik had nog een soort van nagesprek met de dochter achteraf.) Maar ook dat informatie over de s.w. ook bewijs kan zijn! En dus moest ik me daarvoor openstellen. Me ook daarin gaan verdiepen.
En dat, precies dat, wilde ik de studenten meegeven deze oefencirkel. Ik zei: we gaan korte contacten maken, in de kring en om de beurt. En aan het eind van elk contact vragen jullie aan degene die doorkomt: Hoe is het daar? Wat doe je daar? Wat wil je daarover delen?

Bij alle contacten lukte het.
En van alle contacten leerden we weer meer!
Zo legde MD contact met een moeder (van Y.) die altijd in de mode had gewerkt. Heel hard en heel dienstbaar en nederig. In de spirituele wereld liet ze zien dat ze nu zelf dingen ontwierp. "Ze laat me een heel rek met eigen creaties zien. Ze voelt eigenlijk voor het eerst echt trots op zichzelf.”
Ontvanger Y. was ontroerd:
“Hier op aarde was ze nooit trots op mezelf. Dit raakt me echt diep.”

Er was een contact met een vader die vastgoedhandelaar was geweest en die nooit rekening had gehouden met de gevoelens van anderen, ook niet met die van zijn kinderen. Aan het eind van het contact liet hij zich aan medium MvdH zien met een harp. “Het is niet dat hij letterlijk harp speelt. Wat hij ermee laat zien is dat hij nu ook fijnbesnaard leert te zijn. Wat hij hier op aarde niet was.”
Dochter B. herkende het: “Hij speelde hier op aarde ook piano, maar altijd te hard en te gevoelloos, dus ik vind dit heel mooi om te horen."

Het laatste contact was van G. Hij voelde een vriend van iemand die heel plots door een ongeluk was overleden. Dat was wel even verwarrend geweest bij zijn aankomst in de spirituele wereld. Maar dat was van korte duur. En nu had hij een boodschap aan ons allemaal: ‘Leef je leven optimaal. Doe! Maak! Geniet! En hou je niet bezig met die grijze hersenruis in je hoofd die alles wazig maakt en die je remt in dat wat je eigenlijk wilt doen.’

Wat een tekst.
Wat een boodschap!
Want wat zei hij nou eigenlijk?
Dolende zielen, o ja, die bestaan.
Ze lopen heel veel rond…
op aarde.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments