Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KAN IK EERST NOG DOUCHEN?

“Jullie denken toch niet dat ik me zomaar af laat schepen hè. Ik heb de hele serie gevolgd, de hele serie met die Katrien Janeway. En net nou dat ze weer terug komen op aarde, wat toch de clou is van het hele verhaal, nou zenden jullie het tweede deel niet uit. Dat kan toch niet! Jullie zijn toch niet van de commerciëlen! Jullie hebben toch nog respect voor de kijker. Zo kun je een kijker toch niet behandelen! Ik werk toch hard, met avonddiensten en alles. En dan kan ik ‘s middags Voyager kijken. En dan dit. Zo laat ik me niet afschepen…”

Hij dacht waarschijnlijk dat hij de netmanager zelf aan de lijn had. En hij was zo boos, dat ik niet durfde te zeggen dat hij bij het omroepblad verzeild was geraakt, in plaats van bij de omroep. En dat ik bovendien slechts een nederig freelancertje was. Dat zei ik allemaal niet. Ik zei dat ik even tijd nodig had ‘om alles uit te zoeken’ en dat ik dadelijk terug zou bellen ‘met de gevraagde informatie’. Ik noteerde zijn naam en nummer.

“En hoe laat belt u dan?”, wilde hij weten.
Ik zei dat ik dat nog niet wist.
“Maar kan ik eerst nog douchen?”
Ik zei dat dat wel kon.

Een uur later belde ik terug met het bericht dat het een ‘to be continued’-uitzending was geweest en dat het tweede en laatste deel aanstaande vrijdag uitgezonden zou worden. Op Nederland 2, om 16 uur 10. Ik was behoorlijk trots op deze uitstekende dienstverlening. Maar hij was nog niet tevreden.

“16 uur 10? Wat een belachelijke tijd. Dan kan ik niet eens douchen van tevoren.”
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments