Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IN HET LICHT

licht-

Mooi experiment de afgelopen week.
Met de deelnemers van de intuïtie-cursus.
En met een bijzonder resultaat.

Ik liet ze eerst 10 minuten schrijven. Zomaar, wat er in ze opkwam. Ze klommen in hun pennen en daar gingen ze: schrijven, schrijven, schrijven… Soms hele lappen tekst.

Daarna deden we een meditatie. Dit keer een speciale; eentje waarbij ik ze eerst in ontspanning bracht en ze daarna vroeg om zich een plek voor te stellen met een mooi, sterk, warm licht. Ik nodigde ze uit om in dat licht plaats te nemen, zich door het licht te laten omhullen en het licht ook tot zich te nemen. Ja, zelfs om een te worden met het licht.

Daarna, vroeg ik ze weer te schrijven. 10 minuten. Alleen: dat lukte niet. Dit keer waren ze na een paar regels al klaar en legden ze hun pennen neer. Ik vroeg er een paar hun teksten voor te lezen. De eerste tekst ging vaak over problemen, dilemma’s en flarden van de dag die achter hen lag. Maar de 2e teksten waren heel anders. Niet alleen veel korter, maar ook heel anders van toon. Minder zwaar en met andere thema’s, met woorden als ‘Liefde’ en ‘Ik ben in verbinding.’ Wetende teksten. Filosofische woorden.

Ik vond het een mooi experiment.
Omdat het zoveel zegt.
Over hoe we doorgaans leven: vanuit het hoofd, dat maar doorratelt van probleem naar probleem. Terwijl 5 minuutjes ‘in het licht zitten’ ons al naar die hele andere stand kan brengen. De stand waarin we veel dichter bij de essentie zitten, de stand waarin we Weten en dus geen lappen tekst nodig hebben om tot de kern te komen.

We komen, oorspronkelijk, als ziel uit dat licht. En ergens weten we dat ook nog wel. Alleen moet iemand je er af en toe even aan herinneren. En dan is ‘verbeelden’ genoeg om het weer te kunnen ervaren. Dan laadt de ziel zich op en kan even het woord overnemen van ‘het hoofd’. Dan zijn we de Wetende, Wijze Wezens die we eigenlijk zijn.
(En die de Wereld zo nodig heeft. De Wereld heeft zo’n grote behoefte aan Wijsheid!)

Het is allemaal niet zo moeilijk.
Het is zelfs schokkend simpel.
Alleen moet iemand je er af en toe even aan herinneren.
Ik vind het niet erg om die iemand te zijn ; • )

(Foto: beloved hei, hedenochtend vroeg. Lots of filter. Lots of Love.)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments