Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

... IT'S ALL ABOUT INTENTIONS

Er hangt iets zwaars in de lucht tijdens het consult met F.
En gaandeweg het gesprek wordt duidelijk wat.
Hij heeft, ooit, ‘iets ergs’ gedaan.

Jaren terug heeft hij zijn gezin in de steek gelaten inclusief zijn kinderen. En ook al is het lang geleden, de gevolgen strekken zich uit tot het hier en nu. Er is nu weliswaar weer contact, maar ook weer niet, want: zijn schaamte over wat hij destijds gedaan heeft, staat nu nog tussen hen in.

Hij wil weten ‘hoe erg’ het is.
“Zoek je een bevestiging van het idee dat je straf verdient?”, vraag ik.
De vraag klinkt hard, maar hij voelt toch als een belangrijke.
Hij denkt goed na.
“Ja, wat wil ik eigenlijk...”
(Stilte)
“Ik geloof dat ik wil weten hoe de spirituele wereld erover denkt.”

Oke, dat is een interessante. En een uitdaging voor mij, want dit is geen consult waarbij ik contact maak met overleden dierbaren. Moet ik dat wel doen? Nee, ik geloof het niet. Het gaat hem niet zozeer om de mening van bekenden, maar meer om de visie van Boven. Ik roep ‘Help!’ van binnen. Het wordt ‘een beetje drukkig’ aan mijn rechterkant.
Nu is het zaak te proberen er zoveel mogelijk zelf tussenuit te blijven en te laten komen wat er komt. Iets wat me lang niet altijd makkelijk afgaat in dit soort situaties. Ik probeer me voor te stellen dat ik me achterover laat vallen. In antwoord daarop, zie ik… Paul Jacobs. Paul Jacobs is een bekend Engels medium en was een van mijn eerste docenten. Ik zie hem staan op een podium in het Engelse Stansted Hall. Hij houdt een lezing. En ik weet meteen weer waar die over gaat: ‘intenties’.
“Spiritually, it’s all about intentions.”
(Ik denk dat dit zeker 15 jaar geleden is. Maar het lag nog ergens opgeslagen en het werd nu weer naar boven gehaald.)

De volgende beelden die ik zie, hebben betrekking op de intenties achter F. zijn vertrek destijd. Ik zie dat hij bang was. Om fouten te maken. De fouten die zijn vader maakte bij hem. Ik zie beelden van agressie.
Ik vraag of F. dit herkent.
Tranen in zijn ogen.
“Je bent bij ze weggegaan, niet uit desinteresse of om ze te beschadigen, maar om ze te beschermen. Het was misschien niet de beste manier, maar je deed het vanuit een positieve intentie.”

Het is een mooi inzicht.
Dat ook weer ruimte geeft.
De lucht voelt al een stuk minder zwaar aan het eind van het consult.

Als F. weer weg is, denk ik nog een tijdje na. En vraag me af: als je ‘iets ergs’ kunt doen vanuit een positieve intentie, kun je dan ook ‘iets goeds’ doen vanuit een negatieve intentie?
Blijkbaar zijn ‘de jongens’ nog heel dichtbij. Want meteen zie ik een persoonlijke situatie voor me van jaren geleden. Waarin iemand zich opwierp als redder in nood. Ik hield die hulp af. Begreep niet waarom. Vond het eigenlijk een beetje ondankbaar van mezelf.
En nu zag ik pas wat het was: een schijnbaar mooi gebaar met daarachter eigenlijk alleen de wens om ‘belangrijk gevonden te worden’.

Soms twijfelen mensen aan de spirituele wereld.
Maar in werkelijkheid is die wereld veel echter dan de onze.
Er bestaan daar geen maskers zoals hier, er is alleen maar waarheid.
Spiritually it’s all about intentions.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments