Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN BEETJE VAN MEZELF EN EEN BEETJE VAN...

Het was meditatie-avond.
Altijd fijn.
En altijd weer met een net iets andere insteek.

Dit keer wilde ik iets delen met de aanwezigen wat ik zelf heb meegemaakt. Er was een tijdje dat m’n werk als medium niet lekker liep. Daardoor nam mijn zelfvertrouwen af met als gevolg dat ik het plezier in mijn werk verloor. Wat te doen? Als medium werk je alleen. Ik moest het dus alleen oplossen. En ik zocht het in: meditatie.
Ik ging in meditatie en vroeg om hulp. Er schoot me een zinnetje te binnen: ‘I’m a happy, confident medium. I’m a happy, confident medium.’ Ik wilde terugzeggen: ‘No, I’m not.’ Maar iets zei me dat ik beter het zinnetje kon herhalen. Dat deed ik. Meerdere keren. En daarna meerdere dagen tijdens meerdere meditaties. En 3 x raden:… Het werd beter zeg! Ik voelde me weer blijer in mijn werk en het begon meteen weer beter te lopen. Zo was het probleem al mediterend opgelost!

Dit verhaal deelde ik met de aanwezigen. En ik stelde voor: laten we eerst allemaal stil worden. Dan ga je, in jezelf, op zoek naar iets wat nu niet prettig is in je leven. Draai het vervolgens om naar iets positiefs en… herhaal het, voor jezelf, gedurende de meditatie. Als een mantra. En dan gaan we kijken wat dat heeft gedaan…

Nou was er iets grappig gebeurd: André was in de war. André is lid van mijn trance-oefengroepje en hij was gekomen, want hij dacht dat het zo’n avond zou zijn.
“Ah joh, doe lekker mee, je bent er nou toch”, had ik van tevoren gezegd.
En toen ik mijn uitleg had gedaan, vroeg ik hem:
“Kun jij nog iets toevoegen, want jij weet heel veel van meditatie.”
Ja, dat kon hij!
Hij wist te vertellen wat negatieve gedachte-patronen doen. Dat ze, iedere keer als je ze herhaalt, steeds ‘echter’ voor je worden. Dat dat gebeurt in je onderbewustzijn, maar dat er ook een effect van negatief denken is aangetoond in de hersenen.
“En wat Janneke heeft meegemaakt klopt; positieve gedachtes helpen bij het omkeren. Het is aangetoond dat 40 keer herhalen heel effectief is. Maar… heel belangrijk… probeer dat wat je zegt ook te voelen! Dus niet alleen denken, maar echt ervaren, bijvoorbeeld met je hand op je hart.”

“Nou”, zei ik. “Nu weet ik ook waarom jij hier was vanavond. Superdankjewel en je kunt weer gaan.”
Hahaha.

Wij in meditatie. En ik deed niet mee, maar ik voelde wel mee. Sowwww, wat was de stilte diep zeg. Afgewisseld door een paar felle energie-tikken, die duidden op de aanwezigheid van de spirituele wereld. En ik zag het ook aan de gezichten: er gebeurde van alles.

Na ca. 50 minuten kwamen ze er weer allemaal uit.
En toen kwamen de ervaringen. Mensen hadden zich geraakt gevoeld. Ze ervoeren ook het verschil na het herhalen van de positieve zin. Sommigen waren ervan in een soort lichte trance gekomen. En… meerdere mensen hadden gemerkt dat de spirituele wereld erbij was gekomen en ze nog meer positieve woorden hadden gegeven, die ook weer hun effect hadden. Een persoon had gevoeld dat ze ‘een oranje sjaal’ omgehangen had gekregen en ze begreep precies waarom.

Toen alles was opgeruimd en iedereen vertrokken, hing ‘het’ nog in de ruimte.
Ik voelde het en dacht:
het was een avond
met een beetje van mij
en een beetje van…
nee geen Maggie,
maar wel van Magie….

; • )
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments