Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STROOI HET MAAR UIT

Boeken.
Ooooo, boeken.
Wat ben ik blij dat ze bestaan.

Ik zie het lezen van een boek is de kans op een intense dialoog met een andere geest. Het is natuurlijk een monoloog, van de schrijver, maar door jouw eigen gedachten die erop volgen, wordt het toch een soort van gesprek. Althans, in mijn hoofd.

Al weken ben ik bezig in Terugkeer Naar Liefde, van Marianne Williamson. Terwijl het helemaal geen dik boek is; 223 bladzijdes maar. Ik lees gewoon ontzettend langzaam. Zoals je soms een toetjes heel erg langzaam eet, om er langer van te kunnen genieten.
Maar ook omdat dit voelt als ‘het juiste tempo’. En dat blijkt ook elke keer weer. Dan gebeurt er iets in ‘het echte leven’. En daar loop ik dan mee rond. En dan pak ik dat boek weer op en… krijg een antwoord, of een inzicht, of in elk geval iets dat dient.
Heel fijn boek.
Hele fijne ervaring.

Zo had ik deze week een gesprek met een klant wier leven helemaal vast zit. Na afloop van het consult zei ze: “Ik ben wel jaloers op jou hoor. Jij doet tenminste zinvol werk. Het is spiritueel, je helpt mensen, het geeft je vast veel voldoening. Ik zou best jou werk willen doen, alleen weet ik dat ik daar geen aanleg voor heb.”
Ze zei het een beetje zo lopend naar de uitgang, waardoor ik er niet echt op reageerde. Terwijl ik voelde van binnen: het klopt niet wat ze zegt. Maar ik wist het zo gauw niet te formuleren. En ergens blijft dat dan toch een beetje hangen, zo’n statement, zo’n onaf gesprek.

Lees ik vanmorgen dit:
‘Wat we ook doen, we kunnen overal spiritueel werk van maken. Wat voor beroep we ook uitoefenen, ons doel is onveranderlijk: we zijn hier om mensen te helpen hun liefde te laten stromen. Als we tegen iemand praten, als we iemand zien en zelfs wanneer we aan iemand denken, zijn we in de gelegenheid om meer liefde te laten stromen in het universum. Het maakt niet uit of je serveerster bent, of directeur van een filmmaatschappij, liftbediende of president, niemand heeft een onbelangrijke baan in de ogen van God.
Als je dit weet en volledig gebruik maakt van elke gelegenheid die je krijgt om een ander te helen, komt er energie in je vrij die je bijstaat tijdens je activiteiten in de buitenwereld…’


Dus O., ik weet niet of je dit leest.
Maar ook jij, als receptioniste, hebt een spiritueel beroep.
En een grote taak, in de ogen van de Grote Regisseur.
Strooi het maar uit, die liefde van je.
Werk maar mee aan het grote plan.
Dan gaat niet alleen die liefde stromen.
Maar ook, vanzelf, jouw leven weer...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments