Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MAKKELIJKE MOESTUIN, DEEL 1

IMG_20180412_155227978

Dit is geen reclame!
(Al denkt Facebook daar waarschijnlijk anders over.)
Maar ik wil u toch graag vertellen over dit:
De Makkelijke Moestuin.

Het bericht was al een paar keer langsgekomen, via Facebook, dus bij deze dan een keer een hoeraatje voor de algoritmes. ‘Makkelijkemoestuin.nl’ heet de site. Ik kijken. En het zag er inderdaad zo makkelijk uit, dat ik dacht: ik doe het gewoon.

Sympathiek: op de website, kon je kiezen uit een kant-en-klaar-pakket en een doe-het-zelf-versie (goedkoper) waarbij je de kist waar je de groenten in kweekt, zelf in elkaar timmert met instructies van Jelle, de man achter Makkelijke Moestuin. (Als dat echt is natuurlijk. Maar ik kies er even voor om dat te geloven, want dat maakt het project nog leuker.) Ik zag dat de kant-en-klaar-pakketten uit een sociale werkplaats komen, dus ik dacht: dat is goed. Kosten: € 85,-. Sla- en worteltjes-technisch haal je het er nooit uit natuurlijk, maar daar gaat het niet om, het gaat om de fun. En de foto’s op de website zien er heel idyllisch uit.

Twee dagen later was het hele pakket er al.
Planken, 2 grote zakken speciale aarde, worteldoek, 12 soorten zaad en stokjes.
Dat zag er zo uit.
(Zoals de pipo zei: “Net 5 december.”)

IMG-20180411-WA0000

Het stukje waarin Janneke alles in elkaar ging zetten, slaan we maar even over. Maar we pakken de draad weer op daar waar ik ging zaaien, want dat ging heel erg goed. Met behulp van de instructies van de Makkelijke Moestuin app natuurlijk. Per vak zie je wat je waar het beste kunt opkweken, hoeveel zaadjes per vak en hoe diep. Verbijsterend: volgens Jelle moet ik bijv. maar 4 piepkleine zaadjes in het hele sla-vak doen. Vier zaadjes, ter grootte van een maanzaadje! Ik zei: “Jelle, als er echt uit 1 zo’n zaadje een hele krop sla komt, dan geloof ik definitief in God.”
U ziet, er hangt nogal wat af van dit project.

Over een week of 8 zou ik al moeten kunnen oogsten.
Ik hou u op de hoogte.
Maar we gaan voor halleluja.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment