Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DUS, ZO EEN BEETJE...

images

Er is een hoop dingen waar je de patat niet naar moet vragen.
Hij zal nooit praten over wat-ie gedroomd heeft.
Of hoe hij denkt over de toekomst.
Want dat vindt hij ‘niet echt’.
En over ‘niet-echte dingen’ praat je niet.
Hij zal ook nooit vertellen over de ontwikkelingen in zijn geliefde spel Pokémon Go, of over zijn vriendschappen op school.
Want dat hoort bij ‘zijn eigen wereld’.
Moet je dus allemaal niet naar vragen, want je krijgt er geen antwoord op.

Maar, als je vraagt naar zijn nieuwe zwembroek…

“Hoe zat je nieuwe zwembroek?”, vraag ik.
Zijn oude, gladde zwembroek was helemaal op en nu heeft hij zo’n lang en wijd model.
“Nou…”, zegt de patat. “Als je hem aandoet, dan voelt het heel raar dat aan de bovenkant strak elastiek zit, terwijl de onderkant wijd is. Het is ook net of je 2 broeken tegelijk aantrekt. Het zijn ook eigenlijk twee broeken, met een binnen en een buitenkant. Daar moet ik nog wel aan wennen. En als je gaat lopen, dat is ook gek, want dan beweegt-ie. Dat was ik ook niet gewend, een zwembroek die beweegt. Ik weet niet zeker of een zwembroek wel moet bewegen als je gaat lopen. Eigenlijk denk ik van niet.
“Aha”, zeg ik.
“En als je het water ingaat”, gaat de patat verder. “Dat is ook raar, want dan zit er nog lucht in het wijde gedeelte en dan bolt-ie op, dus dan blijf je eigenlijk even drijven op je zwembroek. Dat duurt maar 2 of 3 tellen en dan gaat de lucht eruit. Ik vond dat wel een grappig gevoel. En toen ik het zwembad weer uitging, bleef er even heel veel water in zitten. Ik weet nog niet waarin. Ik denk in de zakken of zo. En toen was ik wel bang dat ik er gek uitzag. Of dat-ie ging afzakken. Dat duurde iets langer dan 2 of 3 seconden. En eigenlijk had ik de hele tijd het gevoel dat ik in een gewone broek aan het zwemmen was en dat dat dus niet klopte. Een beetje zoals vroeger, met afzwemmen met kleren aan, weet je nog? Ik zag wel dat andere jongens ook zo’n broek aan hebben. Maar er zit een verschil tussen hoe iets er uitziet bij een ander en hoe het voelt aan je eigen lichaam, zeg maar.
Daar heb ik nog wel over nagedacht.
Dat daar zo’n verschil tussen zit.
Bij deze zwembroek dan.
Dus… zo een beetje.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment