Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MORGEN KAN ALLES WEER ANDERS ZIJN...

Mediumschap.
Je zou denken:
hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt.
Maar om een of andere reden
werkt dat bij dit beroep niet zo…

Allereerst dreigt er het gevaar van ‘de groeven’. Ik bedoel daarmee dat je je zo safe voelt bij het doorgeven van een bepaalde soort informatie, dat je andere dingen uit het oog verliest. Dus je bent bijvoorbeeld goed in het aanvoelen van hartaanvallen, maar je opent je niet voor hele andere manieren van overlijden, zoals mislukte operaties, het vallen van de trap, een overdosis, of het overlijden tijdens de slaap. En zo ga je leunen op gewoontes en verlies je het echte contact met je communicator.
Killing voor je mediumschap.

Bovendien verandert je mediumschap steeds. Vraag me niet waarom. Ik weet het niet en ik vind het ook helemaal niks, want ik hou van dingen die gewoon blijven zoals ze zijn, maar heel eerlijk: in dit werk heb ik het idee dat je eigenlijk het beste elke dag opnieuw kunt beginnen.
Voorbeeld: je hebt het door hoe je de relatie van de overledene tot de ontvanger kunt ervaren. Dat gaat tijden prima en dan ineens… weg. Van de ene op de andere dag. Zonder aankondiging, zonder uitleg: het lukt niet meer. Dat had ik dus de laatste tijd. En dat maakt onzeker. (Mediums zijn vaak onzeker, maar dat komt ook door dingen als bovenstaande. Het is een onzeker beroep dat steeds maar weer verandert.)

Oke, geen relaties dus. Terwijl relaties best wel een belangrijk stukje van een contact zijn. Wat nu? Vanmorgen gooide ik het dan maar in ‘de groep’. Want die mogelijkheid is er dan weer wel. ‘Lieve spirits, ik krijg de relaties niet meer helder. Wat nu?’
Doodse stilte.
En jeuk aan m’n oor.

Ik hoor de klant de wachtkamer in komen. Voor mij het moment om alvast af te stemmen. Kijken hoe het voelt vandaag, of er al iets of iemand is. Wat er is, is een liedje: George Michael met Father Figure. ‘…put your tiny hand in mine. I will be your preacher, teacher, anything you have in mind…’
Ik zeg: als dit klopt hè. Als dit echt klopt… Dan beloof ik: dan klaag ik niet meer. Echt niet. Dan ben ik weer helemaal yours truly.

De klant komt binnen.
Ik begin.
En het klopt zeg.
Het klopt helemaal.

Dus… vandaag kwamen relaties via liedjes.
Geniaal.
Maar laat ik er maar niet aan wennen.
Morgen kan alles weer anders zijn…
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments