Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STILL FRIENDS

Tijdens de middelbare school waren M. en ik vriendinnen. We zaten altijd naast elkaar, ik mocht haar aantekeningen kopieëren en zij (diabetes-patiënte) wist dat ze op mij kon rekenen als ze een hypo zou krijgen, omdat ik haar instructies had opgeschreven in mijn agenda.

Tijdens onze studiejaren (beide in Amsterdam), zagen we elkaar nog een paar keer. Ik herinner me een bezoek aan haar kamer op de Orteliuskade en zij staat nog op een foto tijdens een verjaardag van mij in de van Bossestraat. Maar gaandeweg werd het contact minder.

Een tijdje geleden liep ik haar ineens tegen het lijf, hier, in Bussum. En na nog een keer gebeld te hebben, gingen we dan vanavond samen naar de film.

Je weet van tevoren nooit hoe een vriendschap de tijd heeft overleefd. Misschien heb je elkaar wel niets meer te zeggen? Maar gelukkig was dat niet het geval. Wel was het even zoeken, nu het oude middelbare schooldecor om ons heen was weggevallen. Dus er waren veel vragen over en weer en al gauw dacht ik: ze is nog steeds leuk.

En tijdens de film zaten we dan weer ouderwets naast elkaar. Gelukkig hoefden we geen aantekeningen meer te maken. Maar die hypo-instructies moet ze me opnieuw geven, want die zijn wel heel diep weggezakt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments