Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HULP VAN BOVEN VOOR NUCHTERE MENSEN

‘Hulp van Boven voor Nuchtere Mensen’
Zo heet de lezing die ik morgen geef.
Een titel die de lading helemaal dekt.

Het is altijd afwachten wat er afkomt op zo’n avond. Maar er zijn al meer dan 50 aanmeldingen, dus blijkbaar spreekt de titel aan. En dat snap ik wel. Er zijn heel veel nuchtere mensen in ons land. En daaronder zijn er ook steeds meer die best open staan voor ‘het niet-zichtbare’ om ons heen, want (zie het vorige blog): er is iets aan het veranderen in de wereld en onder de mensen. Alleen: als je dan op zo’n spirituele zoektocht gaat, hoe pak je dat dan aan met je nuchterheid, want die kan behoorlijk remmend werken.

Dat heb ik zelf ook ervaren. Jarenlang woedde er een soort discussie in mij. Eén deel van mij voelde zich aangetrokken tot het spirituele. Een ander deel vond het compleet belachelijk en probeerde me er weer uit te trekken. Kan dit plaatsvinden in een en dezelfde persoon? Ja, dat kan. Ik ben er het levende bewijs van.

Het mag een wonder heten dat ik door ben gegaan. En dat ik zelfs in het spirituele ben gaan werken!
“Hoe moet ik dat zien, een nuchter medium?”, vroeg laatst een man nog aan mij.
“Zie het maar als een boom”, zei ik. “Aan de onderkant goed geworteld in de aarde en aan de bovenkant met alle takken uitreikend naar het licht. En vanuit die positie: groeien.”

Toen ik 10 jaar geleden een praktijk als medium op ging bouwen, merkte ik iets bijzonders. Iedere hulpverlener heeft zijn eigen doelgroep; op de een of andere mysterieuze manier komt die ‘vanzelf’ naar je toe. En de doelgroep die aantrek, zijn vaak mensen die zitten met dezelfde worsteling als waar ik doorheen ben gegaan: nuchter, maar toch op zoek naar dat andere. Vandaar dat ik al snel het gevoel had: ik moet ook gaan schrijven over wat ik hierin meemaak. En: ik moet erover gaan vertellen.
Want er is behoefte aan herkenning.
En aan informatie.
En aan inspiratie.

Afijn, zo’n avond wordt het dus morgen.
Op een hele mooie plek –The Heart House in Bussum - en in een hele mooie zaal.
Met een vast heel fijn, nuchter en toch openminded publiek.
Ik heb d'r zin in!
Wilt u nog aansluiten?
Laat maar weten!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments