Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GODDELIJK 2018

Lieve lezertjes, een goddelijk nieuwjaar!
Ik wens u allen het allerbeste, wat dat voor u ook maar mag zijn.

En o, had u nog geen goed voornemen voor 2018?
Dan heb ik er nog wel eentje voor u.

IMG_20171220_112923501

Zo, wat dacht u daarvan?

Hij roept misschien wel wat vraagjes op.
Zoals: waar zit mijn aangeboren goddelijkheid?
Hoe herken ik die?
En hoe breng ik hem tot uitdrukking?

Eerst maar even degene van wie deze quote afkomstig is. Dat is Silver Birch, een bron uit ‘de andere wereld’, die zijn visie op ons als aardse wezens heeft weten door te geven via trance medium Maurice Barbanell. Die trouwens helemaal niet wist dat hij trance medium was; het overkwam hem echt. Een prachtig verhaal, maar dat komt nog wel een keer.

NIW, Silver Birch heeft prachtige wijsheden naar onze wereld gebracht die gelukkig ook zijn vastgelegd en waarvan 1 boek ook is vertaald naar het Nederlands. (Wie dat wil, kan een gratis pdf bij mij aanvragen.) Uit die vertaling komt ook deze quote: ‘Het is jullie taak, als mens, om je aangeboren goddelijkheid tot uitdrukking te brengen.’
Dus niet: zoveel mogelijk geld te verdienen, zoveel mogelijk indruk op onze omgeving te maken. Niet eens: zoveel mogelijk te groeien – een visie die je ook veel hoort. Nee, het is je taak om je aangeboren goddelijkheid tot uitdrukking brengen. En ik weet niet of u het herkent, maar soms vóel je bij een uitspraak: ja. Ik snap het misschien niet helemaal en ik weet ook niet precies hoe het moet, maar ik voel: zo is het.

Silver Birch zegt dat we in essentie allemaal goddelijk zijn. Dat we zo geboren worden, maar dat we dat vervolgens vergeten. Doordat we opgeslokt raken in het aardse gedoe van goeie cijfers halen op school, sociaal geaccepteerd worden, overleven, succesvol zijn, etc. Wie denkt er ooit na over zijn of haar aangeboren goddelijkheid? En dat is ook niet zo raar, want heeft u het hier ooit eerder met iemand over gehad? Is u ooit eerder gevraagd door iemand om uw aangeboren goddelijkheid tot uitdrukking te brengen? Nee, dat dacht ik al. Maar goed, ik dacht, zo aan het begin van 2018: misschien is dit een mooi moment...

Tja, en hoe nu verder. Want nu weet u nog niks. En toch ook weer wel. Want zoals gezegd: die aangeboren goddelijkheid, die zit er al. Hoe vergeten ook, het is nog steeds wie u in essentie bent. En door het erover te hebben, geeft u al aandacht aan die kant van uzelf. Alles wat aandacht krijgt, dat groeit, dus dat is alvast een mooie start. Erken de schoonheid die daar diep van binnen zit en schenk er aandacht aan. Door erover na te denken, door hem te voeden met bronnen op dit vlak; met boeken, films, cursussen, muziek, mensen die er ook mee bezig zijn.
Met tijd!
Zo kostbaar.
Met stilte.
Zo vruchtbaar.
Race niet over uw leven heen, maar duik erin en ga het aan. Loop niet weg voor pijn en lijden, maar besef: daar zit een kans. Een kans om uzelf echt te leren kennen. Echt. Tot in de kern. Daar waar het zit. Uw aangeboren Goddelijkheid. Die u, onder andere via die weg, tot uitdrukking kunt brengen.

Daarom, namens mij, geen gelukkig nieuwjaar.
Maar een goddelijk nieuwjaar.
Met inhoud, aandacht en liefde voor het leven.
Met alles erop en eraan.
De o’s, de ah’s en de au’s.
Ik wens het u allemaal.
Voor 2018 en de tijd daarna...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments