Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE GODDELIJKE VOORZIENIGHEID

Een zeeman bevaart de wereldzeeën. Elke keer als hij afmeert in een bepaald Braziliaans havenstadje, ontmoet hij daar een Braziliaans meisje dat Maura heet.
Maar op een keer is Maura er niet en krijgt hij alleen een briefje in handen: ‘Ik hou van je en onze dochter heet Maria Nancy. Onthoud die naam!’ De zeeman doet er vervolgens alles aan om die naam te vergeten.

Jaren later trouwt de man met een Nederlandse vrouw en krijgt twee dochters. Hij praat nooit over Maria Nancy. Als zijn dochters ouder worden, maken ze wel vaak grapjes over de tatoeage op zijn arm waarop de naam van Maura staat. Op een dag kan de man zich op zo’n moment niet meer beheersen. Hij biecht zijn geheim op en vertelt dat zijn dochters nog een halfzus hebben, in Brazilie: Maria Nancy.

De dochters schakelen Spoorloos in en Derk Bolt vindt de inmiddels volwassen Braziliaanse. Voor haar komt dit contact als een geschenk uit de hemel, omdat ze bijna niemand meer heeft. De ontmoeting vindt plaats in een Braziliaans park. Er rollen veel tranen. Maria Nancy dankt de ‘Goddelijke Voorzienigheid’ die dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Feitelijk waren er drie dingen die dit mogelijk maakten: het briefje van Maura, die de naam van de dochter bekend maakte. De tatoeage op de arm van de zeeman, die voorkwam dat zij en haar kindje werden vergeten. En de grapjes van de dochters, die als een soort trekzalf het verhaal naar boven brachten. Drie onmisbare ingrediënten voor dit kleine wonder.

Of heet dat misschien toch gewoon ‘Goddelijke Voorzienigheid’?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments