Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JE KUNT NIET ALLES PLANNEN

Een Intensieve Vierdaagse Training Mediumschap, dat hadden we gepland.
Maar sommige dingen kun je niet plannen.
Die gebeuren gewoon.

We, dat zijn mijn lieve collega en vriendin Ilse en ik. En met dit evenement, zetten we een nieuwe stap in onze ontwikkeling als docent! We hadden een mooie, rustige plek gevonden, het voormalige klooster De Beukenhof in het Brabantse Biezenmortel. En we hadden een mooi programma geschreven waar goed over was nagedacht.

1
2

Dus wij afgelopen donderdag naar Brabant. Toch wel een beetje nerveus, want hoe goed alles ook doordacht was, op sommige dingen ben je toch niet voorbereid.
We draaiden de dagen gedeeltelijk samen en gedeeltelijk in 2 groepen, maar hadden sowieso veel plezier en onze studenten zetten grote stappen.
3
Het eten smaakte prima en de sfeer was idem. En toen, ontstond er toch ineens, ergens onenigheid in de groep. En we leerden hoe je daar mee om kunt gaan en hoe je daar ook iets aan kunt doen. Hoe de groep daar zelf ook weer iets aan deed en wat er toen voor in de plaats kwam: een super-samengevoel.
We werden zelfs zo samen dat we ons op een vrolijke manier heensloegen door de laatste, helaas doorwaakte nacht die verstoord werd door 240 dronken studenten die die avond elders in het pand een gala hielden. Wat echt niet kon, in combinatie met ons samenzijn daar. En wat tot heel veel gedoe had kunnen leiden. Maar dat deed het dus niet, want: we waren een groep en we lachten ons er samen doorheen.

Ikzelf ervoer dat als een soort examen in groepsgevoel en verdraagzaamheid.
Een examen dat we niet gepland hadden en waar we toch voor slaagden.
(Ik weet of Jezus er ook zo over dacht de volgende ochtend...)
5

NIW, het was geweldig.
En er komt vast een vervolg.
Gaan we gauw plannen ; • )
Dank, lieve allemaal!

4
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments