Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SPIRIT WEET HET PRECIES

21369290_1532650833486754_6457025540961271452_n

Donderdag was het zo ver.
Ik mocht een lezing houden over een van mijn helden:
Mevrouw Mulder-Schalekamp.

Het was een Tijd-Voor-Inspiratie-avond bij Zwave, in Weesp, altijd een heerlijke plek om te werken. Het was een aangeklede avond, met muziek, contacten met de spirit, healing en mijn verhaal dus. En wat voelde het goed om eens een keer te delen met een hele groep hoe bijzonder ze was, dat medium, die pionier, haar samenwerking met Emed, haar succes, haar moed, haar impact! Want boy, als iemand toen de boel aan het trillen gebracht heeft…. Ze was echt een van de groten. En zo zuiver, zo dapper, vaak streng en zo nieuwsgierig.

Het ging ook over mediumschap toen (een eeuw geleden) en nu. Er is veel veranderd in die tijd. Dat weten niet veel mensen, maar een eeuw geleden was het mediumschap eigenlijk ‘groter’ dan nu. Het was een hype! Op grote schaal deed men aan séances en er was een brede belangstelling voor. Kunstenaars, wetenschappers, zakenmensen, politici, ze hielden zich er allemaal mee bezig. Massaal kwam men naar psychometrie-avonden van (bijv.) mevrouw Mulder-Schalekamp. Ze stond soms voor zalen van 1200 man! Het was de tijd dat veel fysieke fenomenen zich voordeden. Daarmee bedoel ik: dat de spirituele wereld zich ook kon laten horen (stemmen van overledenen, bijv, via een trumpet) en laten zien, via bijvoorbeeld ectoplasma!

Those were the days, wordt dan vaak gezegd.
Terwijl... ik geloof inmiddels dat het anders zit.

Want ja, in die tijd had je een paar Hele Grote mediums, die vaak heel nauw samen werkten met 1 gids, wat leidde tot mediumschap op extreem hoog niveau. En lang heb ik gedacht: wij zijn minder goed dan zij. We moeten terug naar het niveau van toen! En ik hoorde ook theorieën, waarom we nu ‘minder goed’ zouden zijn. Dat het kwam door ons jachtige leven, door de mobiele telefoon (hou die even vast), door gebrek aan toewijding. Maar meer en meer zei iets in mij… nee… zo zit het niet.

Ik denk dat mediumschap van toen, die paar super-groten, dat dat toen nodig was. In die enorme zalen (in binnen- en buitenland) kregen maar een paar mensen een contact natuurlijk en de rest was getuige en werd aangezet tot nadenken, tot ‘wakker worden’, zogezegd.
Dankzij die Groten, is een grotere groep mensen zich bewust aan het worden van ‘dat er meer is’. Een bewustzijn dat ontzettend belangrijk is, ook voor het voortbestaan van deze aarde en voor meer tolerantie, liefde, zorgzaamheid naar elkaar toe. Voor een betere wereld dus.
Nu is er iets anders nodig. Op kleinere schaal, met meer diepgang. Privé-consulten met grote impact, huiskameravonden die leidden tot verbinding, kleinere demonstraties met ruimte voor emoties, inspiratie-avonden in een prachtig huis in Weesp…

Ik denk dat Spirit een nieuwe koers vaart. En dat wij, degenen die ermee werken en ook degenen die zich er op een andere manier mee willen verbinden, gewoon moeten doen wat De Groten destijds deden: ons overgeven.
Goed voelen hoe wij het beste kunnen dienen.
Waar we nodig zijn.
En hoe.
Want Spirit weet het.
Spirit weet het precies.

Ps, de foto is gemaakt door Cheyenne (waarvoor dank). De bollen zijn nep, toegevoegd met Stardust. Maar in de zaal, bleek Linda te zitten. En die maakt, op geheel nieuwe en onverklaarbare manier, via haar mobiel (!) en (vaak) via reflectie in haar bril, foto’s waarop overledenen te zien zijn. Fysiek mediumschap anno nu. Meer te zien op haar Facebookpagina Lindalinda (Spirit faces).
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments