Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IETS MET KWADE GEESTEN

images

Of er risico’s aan zitten.
Aan contacten met overledenen maken.
Iets met kwade geesten of zo.
Dat wil klant W. graag weten van tevoren.

Angst is vaak gebaseerd op gebrek aan kennis. En ik zie het als deel van mijn missie om de kennis die ik heb, te verspreiden. Daarom schrijf ik deze stukjes en daarom beantwoord ik dat soort mailtjes uitgebreid.

Er zijn kringen in mediumland waar het hele bestaan van ‘kwade geesten’ wordt ontkend. Maar daar ben ik het niet mee eens. Net als hier op aarde, denk ik dat je ook daar, aan de andere kant, hoger en lager bewusten hebt. En alles er tussenin. Maar net als hier op aarde, kun je voor een groot deel zelf bepalen waar je mee in aanraking komt. Als je ’s nachts door een buurt loopt met veel criminaliteit, dan neem je een risico. Dus dat doe je niet. Omgekeerd weet je ook op welke plekken je de mensen kunt vinden met de wat meer verheven levensinstelling. En ook daarin heb je de keuze of je er wel of niet naartoe gaat.

Ikzelf heb de indruk dat hier op aarde de sferen meer door elkaar heenlopen dan in de andere wereld. Ik denk ook dat dat een van de dingen is die het leven op aarde lastig maakt; het constant moeten dealen met mensen die op hele andere ‘frequenties zitten’, om het zo maar te zeggen. Terwijl ik, door mijn werk, de indruk krijg dat je in de andere wereld vanzelf ‘drijft’ naar de omgeving met mensen zoals jij. Dat is een van de dingen die het leven in de andere wereld een stuk relaxter maakt.

Maar goed, terugkomend op de vraag van W: nee, ik ben niet bang voor kwade geesten. Ik heb wel ‘vervelende aanwezigheden’ gevoeld in huizen waar dingen aan de hand waren. En dan was het de truc om erachter te komen waar in huis de zwakke plek zat. De overspannen moeder, de drugs gebruikende zoon, de depressieve vader. Onbalans en negativiteit kunnen nare dingen aantrekken. Net als angst. Dus dat is wat mensen zelf kunnen doen als ze menen iets naars in hun huis bijvoorbeeld te voelen: verzamel kennis, los problemen op en krijg weer greep op je leven. Dan voorkom je dat je andere narigheid aantrekt. Want zo werkt het toch vaak: soort zoekt soort.

Als vragen als deze aan bod komen, moet ik vaak denken aan wat Paul Jacobs, een van mijn docenten, lang geleden antwoordde op een soortgelijke vraag:
“I find the people here more scary than the people over there. They never robbed me, hurt me or deceived me in all those years that I work with them.”

Ondertussen, 10 jaar werken verder, kan ik me daar volledig bij aansluiten.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments