Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIET ZOALS IN DE FILM

images

“Wie heeft er nog iets leuks meegemaakt?”
Dat vroeg ik aan het begin van de oefencirkel mediumschap.
“Ik!”, zei E.

Ze was naar de film geweest in het plaatselijke filmhuis. Personal Shopper. Anders dan de titel vermoedt, is het een soort thriller waarin ook de spirituele wereld een rol speelt. Maar op een nogal creepy, beetje poltergeist-achtige manier.
“Het kwam zo niet overeen met mijn eigen beeld van de spirituele wereld. Ik kwam er echt boos uit”, vertelde E.
Daarna was ze nog even gebleven in de cafe-ruimte bij het filmhuis om iets te drinken. Er zaten nog 10 tot 15 mensen.
“Ik zag die mensen napraten over de film en ineens dacht ik: dit is niet goed. Ze hebben nu helemaal een verkeerd beeld van de andere wereld. Toen heb ik m’n keel geschraapt en zegt: dames en heren, ik wil graag even iets zeggen…”

“Wat?!”, riepen wij uit. “Heb je dat echt gedaan?”
“Ja,”, vertelde E. trots. “Ik heb verteld dat ik de Academie voor Mediumschap heb gedaan en dat ik vond dat de film een verkeerd beeld schetste van het spirituele. En het mooie was: de woorden kwamen vanzelf en de mensen luisterden echt. Ze stonden helemaal open voor mijn verhaal en we hebben er samen over kunnen praten.”
Wij waren allemaal vol bewondering.
Wat een moed!
En wat zal de spirituele wereld blij zijn geweest met haar actie! Want negatieve beelden, bemoeilijken het contact tussen de beide werelden alleen maar. En ons werk gaat er ook om dat contact te verbeteren. Dus: karma-punten voor E!

Na een leuke en pittige oefening, kwamen we nog even samen in een kring om te voelen wat de spirituele wereld ons nog mee wilde geven via een eventueel contact. H., nieuw in de groep, voelde een man bij zich.
“Hij draagt een smoking. En ik voel hem in een rokerige ruimte, samen met andere mensen. Hij doet iets in dienst voor die groep en hij is helemaal in zijn element. Ik heb het idee dat hij ook speecht.”
“Dat is mijn vader!”, zei E. “Die was lid van de Vrijmetselaars. Elke week kwamen ze samen, in smoking. En dan hielden ze een soort voordracht. Dat vond hij heerlijk om te doen.”
“Hij heeft gezien wat je hebt gedaan en hij is blij dat je dat gedaan hebt.”
“Echt waar? Wat enig!”, riep E. uit.

Het juiste beeld van de spirituele wereld: ‘ze’ zijn er.
En ze leven.
En ze leven met ons mee!
Het is dus niet zoals in de film.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment